Τουρκία: Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και Κούρδων ανταρτών

Τουρκία: Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και Κούρδων ανταρτών

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες και 15 Kούρδοι αντάρτες έπεσαν νεκροί σε συγκρούσεις στις επαρχίες Χακάρι και Σιρνάκ που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό

Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σε επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους αντάρτες κοντά σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Τσουκούρτζα και οι άλλοι δύο σκοτώθηκαν στη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέβαινε στην περιοχή για ενισχύσεις.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι 15 Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών σε όλη την νοτιοανατολική χώρα, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους και όπου σημειώνονται οι χειρότερες μάχες από τότε που άρχισε η εξέγερση των ανταρτών τη δεκαετία του 1990.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα έκρηξη στην Τουρκία

Έκρηξη αυτοκινήτου κοντά σε στρατώνα στην Κωνσταντινούπολη

SHARE:

24Media Network