Τουρκία: Στο σπίτι του δολοφονημένου αρχηγού των Γκρίζων Λύκων ο Ιμάμογλου

Τουρκία: Στο σπίτι του δολοφονημένου αρχηγού των Γκρίζων Λύκων ο Ιμάμογλου
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου 2022 Burhan Ozbilici/AP

Στο σπίτι του Σινάν Ατές, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Προύσα, βρέθηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

O Εκρέμ Ιμάμογλου επιχειρεί να χτίσει ένα συνεπές φιλελεύθερο προφίλ από τη στιγμή που εκλέχθηκε Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης αλλά και πιο πριν.

Αυτό το προφίλ όμως γνώρισε πλήγμα από την επιλογή του Τούρκου πολιτικού να επισκεφθεί (την Παρασκευή) την οικογένεια του πρώην αρχηγού των Γκρίζων Λύκων Σινάν Ατές ο οποίος δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο στην επαρχία της Προύσας.

Οπως έγινε γνωστό ο Ιμάμογλου εκπροσώπησε στη συνάντηση το κόμμα στο οποίο ανήκει, το CHP (Κεμαλιστές) και θέλησε μ’ αυτήν να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του δολοφονημένου ακροδεξιού.

Για την εν λόγω δολοφονία, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει ήδη 18 άτομα και μεταξύ αυτών βρίσκονται μέλη του ακροδεξιού MHP που συγκυβερνά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και των Γκρίζων Λύκων.

Ο δολοφονημένος Ατές είχε την αρχηγία των Γκρίζων Λύκων (ακροδεξιάς οργάνωσης με βιαίο παρελθόν) μεταξύ του 2019 και του 2020, ύστερα από εντολή του επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα