Τουρκία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 73 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

Τουρκία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 73 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου
Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν ασθενοφόρα και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να σπεύδουν στο σημείο του δυστυχήματος. AP

Το τραίνο με 362 επιβάτες κατευθυνόταν στην Κωνσταντινούπολη.Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση.

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 73 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας σήμερα, Κυριακή, στη περιοχή Τεκιρντάγκ της βορειοδυτικής Τουρκίας, μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση που επικαλείται αξιωματούχο το υπουργείο Υγείας.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση.

Το τρένο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν. Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το TRT Haber.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση AP

 

«Μια προαστιακή αμαξοστοιχία είχε ένα ατύχημα που οφείλετο σε εκτροχιασμό. Δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο τοπικός κυβερνήτης της επαρχίας Τεκιρντάγκ, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, απέδωσε τον εκτροχιασμό στη σφοδρή βροχόπτωση και στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. «Τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που διαθέτουμε έφτασαν στην περιοχή. Πολλοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν από το σημείο του δυστυχήματος» δήλωσε ο Μεχμέτ Τζεϊλάν.

Το τρένο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη AP

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν ασθενοφόρα και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να σπεύδουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα