Προσαγωγή Έλληνα φοιτητή στις διαδηλώσεις της Τουρκίας

Προσαγωγή Έλληνα φοιτητή στις διαδηλώσεις της Τουρκίας

Έντεκα άτομα ξένης υπηκοότητας προσήχθησαν το βράδυ της 5ης Ιουνίου κατηγορούμενοι για συμβολή στην υποκίνηση διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί. Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας (Vid)

Ένας Έλληνας, φέρεται να βρίσκεται μεταξύ 11 αλλοδαπών διαδηλωτών που έχουν προσαχθεί από τις τουρκικές αρχές, κατηγορούμενοι για συμβολή στην υποκίνηση διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΝΕΤ, Α. Φερεντίνου, σύμφωνα με είδηση στον τουρκικό Τύπο οι αλλοδαποί, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα χθες για ανάκριση σχετικά με τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Radical εκτός από τον Έλληνα προσήχθησαν και 4 Αμερικανοί, δύο Βρετανοί δύο Ιρανοί ένας Ινδός και ένας Γάλλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για Έλληνα φοιτητή, ονόματι Γιώργο Ιατρίδη, ο οποίος είναι διαχειριστής του alexiptoto.com

Η Radikal, σημειώνει πως όλοι τους είχαν στην κατοχή τους τα διαβατήριά τους και τέσσερις από αυτούς ήταν φοιτητές που βρίσκονταν στην Τουρκία στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Επίσης η εφημερίδα «Ζαμάν» γράφει ότι από τους έξι ξένους που έχουν προσαχθεί, συνελήφθησαν οι τέσσερις, οι οποίοι φέρουν διπλωματικό διαβατήριο της Ελλάδας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί προσαγωγής ατόμου με ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο.

Εν τω μεταξύ, επιστρέφει σήμερα στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από την τριήμερη περιοδεία του στο Μάγκρεμπ. Παράλληλα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή αναφέρει ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν οι πρώτες διαμάχες ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης.

Τα περιστατικά καταγράφηκαν στην Ριζούντα, από όπου κατάγεται ο Ερντογάν, και ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις αναφορές, όταν στα συνθήματα κατά της κυβέρνησης που φώναζαν νεαροί διαδηλωτές άρχισαν να απαντούν μέλη του πλήθους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαδηλωτές σε Ερντογάν: "Αυτό το έθνος δεν θα υποκλιθεί μπροστά σου"

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις χρηστών του Twitter

Και τρίτος νεκρός από τα επεισόδια στην Τουρκία

SHARE:

24Media Network