Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο: Δεν είναι παράνομο να ζητάς την απελευθέρωση του Οτσαλάν

Εικόνα από συγκέντρωση Κούρδων στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2018 με νεαρό να κρατάει σημαία με την εικόνα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Εικόνα από συγκέντρωση Κούρδων στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2018 με νεαρό να κρατάει σημαία με την εικόνα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν AP

Το να απαιτεί κανείς με νόμιμα μέσα την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν εμπίπτει στα όρια της ελευθερίας του λόγου σύμφωνα με τουρκικό δικαστήριο.

Απόφαση-σταθμό για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν εξέδωσε την Παρασκευή το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας.

Μετά από προσφυγή δύο πολιτών οι οποίοι είχαν συλληφθεί στο Ντιγιαρμπακίρ το 205 με την κατηγορία της προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης το ανώτατο τουρκικό δικαστήριο απεφάνθη ότι να απαιτεί κανείς την απελευθέρωση του "Απο" εμπίπτει στα όρια της ελευθερίας του λόγου.

ADVERTISING

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αμφότεροι κρατούμενοι θα πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν αφού η κράτησή τους θεωρείται πλέον παράνομη και καταχρηστική.

Οι δύο κρατούμενοι μοίραζαν στην πόλη τους έντυπα με τα οποία ζητούσαν από τους πολίτες να υπογράψουν εκκλήσεις για την απελευθέρωση του Οτσαλάν ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των τουρκικών αρχών, υπό πλήρη απομόνωση, εδώ και 20 χρόνια.

Ηδη έχουν κλείσει πέντε χρόνια τη φυλακή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network