Τουσκ: Ρεαλισμός και από τις δύο μεριές για τη βιωσιμότητα του χρέους

default image

Οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

“Ελπίζω να λάβω μια ρεαλιστική πρόταση μεταρρυθμίσεων σήμερα”, είπε ο Ντόναλντ Τουσκ.

“Μια ρεαλιστική πρόταση από την Αθήνα πρέπει να συνδυαστεί από μια ρεαλιστική πρόταση από τους πιστωτές, βιωσιμότητας του χρέους για να δημιουργήσεις μια win-win κατάσταση.΄Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουμε τον χορό του ληθάργου που χορεύαμε τους τελευταίους πέντε μήνες”, συμπλήρωσε.

Όπως και να έχει. Η βοήθεια στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί την λάθος οικονομική φιλοσοφία που προκάλεσε την κρίση, συμπλήρωσε ο κ. Τουσκ.

Οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Ο κ. Τουσκ, ανέφερε τέλος ότι μία καλή συμφωνία την Κυριακή θα πρέπει να είναι αρκετή για τα εθνικά κοινοβούλια.

Μέσα στη μέρα αναμένεται επικοινωνία του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνομιλία και με τον Φρανσουά Ολάντ. Οι επικοινωνίες του με ηγέτες μέσα στη μέρα θα είναι συνεχείς.

O εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε από τη δική του μεριά ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με αντιπροσωπείες της ΝΔ και του Ποταμιού με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

“Ο κ. Γιούνκερ θα δει αντιπροσωπεία της ΝΔ και αύριο τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Όλοι γνωρίζετε ότι ο κ. Γιούνκερ έχει τον ελληνικό λαό στο μυαλό του. Τον Οκτώβριο το θέμα του χρέους”.

Μάλιστα έσπευσε να κάνει γνωστό πως έχει γίνει “προετοιμασία για όλα τα σενάρια. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε νέο αίτημα στον ESM. Ο ESM θα ζητήσει από την Επιτροπή να εκτιμήσει τις προϋποθέσεις. Όταν γίνει αυτή η εκτίμηση η Αθήνα θα πρέπει να στείλει συνολικές προτάσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα