Τραγωδία δίχως τέλος στο Αιγαίο: Nαυάγιο με 18 νεκρούς, εκ των οποίων 6 παιδιά

Migrants and refugees arrive in a shore near Eftalou in the north of Lesbos island, Greece on November 14, 2015.
Migrants and refugees arrive in a shore near Eftalou in the north of Lesbos island, Greece on November 14, 2015. SOOC

Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο, με 18 μετανάστες, εκ των οποίων τα έξι παιδιά, να χάνουν τη ζωή τους όταν ανατράπηκε η βάρκα στην οποία επέβαιναν. Οι διακινητές έριξαν τις τιμές λόγω της... κακοκαιρίας

Τέλος δεν έχει ο μακρύς κατάλογος των μεταναστών, που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο, καθώς νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/12) σημειώθηκε άλλη μία τραγωδία, με παιδιά να είναι ανάμεσα στα θύματα.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, πνίγηκαν 18 μετανάστες, ανάμεσά τους έξι παιδιά στ΄ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας. Το μικρό πλοίο στο οποίο επέβαιναν κατευθυνόταν στη Λέσβο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Τo πλοίο που ήταν υπερφορτωμένο και είχε αποπλεύσει από την μικρή τοποθεσία Μπαντελμί της δυτικής Τουρκίας, ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, μετέδωσε το Dogan. Η εθνικότητα των ανθρώπων αυτών δεν έχει διευκρινιστεί.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που καθιστούν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου ακόμη δυσκολότερο, οι μετανάστες συνεχίζουν να ακολουθούν την διαδρομή αυτή που αποτελεί πύλη εισόδου στην Ευρώπη, παρότι ο αριθμός τους έχει μειωθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Λόγω μείωσης της ζήτησης, οι διακινητές προσφέρουν στο εξής την υπηρεσία τους έναντι 500 δολαρίων ανά άτομο, ενώ ζητούσαν 1.200 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με του τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο τα ναυάγια παραμένουν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σχεδόν 3.700 μετανάστες, στην πλειονότητά τους άνθρωποι που προσπαθούν να διαφύγουν από τις συγκρούσεις στη Συρία και αλλού, έχασαν τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι φέτος στη θάλασσα: σχεδόν 700 επιχειρώντας να διασχίζουν το Αιγαίο Πέλαγος για να φθάσουν στην Ελλάδα και περίπου 3.000 στη Μεσόγειο Θάλασσα ενώ κατευθύνονταν στην Ιταλία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι με 13 νεκρούς

Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο: Πνίγηκαν έντεκα μετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά

SHARE:

24Media Network