Τραγωδία δίχως τέλος στη Χιλή: Τουλάχιστον 112 οι νεκροί στις πυρκαγιές

Διαβάζεται σε 1'
Πυρκαγιές στη Χιλή
Πυρκαγιές στη Χιλή AP Photo/Esteban Felix

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που μαίνονται στη Χιλή. “Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουμε” δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Τουλάχιστον 112 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις δασικές πυρκαγιές που σαρώνουν την περιφέρεια του Βαλπαραΐσο στην κεντρική Χιλή,

«Πρέπει να πούμε ότι με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από την ιατροδικαστική υπηρεσία, υπάρχουν 112 νεκροί (και) 32 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο Μανουέλ Μονσάλβε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 99 νεκρούς, διευκρινίζοντας ότι ο νέος απολογισμός αναμένεται να “αυξηθεί σημαντικά”.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην Κιλπουέ, σχεδόν 90 χλμ. βορειοδυτικά του Σαντιάγο, μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει ολόκληρες γειτονιές και αυτοκίνητα απανθρακωμένα. Εκεί, χιλιάδες κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες την Παρασκευή (02/02), καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουμε μετά τον σεισμό του 2010”, δήλωσε ο Μπόριτς, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, με περισσότερους από 500 νεκρούς και πολλές καταστροφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα