Τραγωδία στο Έσσεξ: Επικρατέστερο το σενάριο οι 39 επιβάτες να πάγωσαν μέχρι θανάτου – Κινέζοι τα θύματα

Τραγωδία στο Έσσεξ: Επικρατέστερο το σενάριο οι 39 επιβάτες να πάγωσαν μέχρι θανάτου – Κινέζοι τα θύματα
Το φορτηγό μέσα στο οποίο βρέθηκαν 39 νεκροί άνθρωποι στο Έσσεξ Βρετανίας AP

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί τα ξημερώματα της Τετάρτης σε φορτηγό στο Έσσεξ της Βρετανίας. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, επικρατέστερο είναι το σενάριο να πέθαναν από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στη Βρετανία, όταν στις 2 τα ξημερώματα εντοπίστηκαν 39 νεκροί μέσα σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσσεξ. Πρόκειται για τις σορούς 38 ενηλίκων και ενός εφήβου. Τα θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες από το δίκτυο ITV, φέρεται να ήταν κινεζικής εθνικότητας.

Όπως διαπιστώθηκε, το φορτηγό ξεκίνησε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη χώρα από το Χόλιχεντ της Ουαλίας το περασμένο Σάββατο, μια από τις πάγιες διαδρομές που ακολουθούν οι δουλέμποροι.

Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, Mo Robinson, με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία συνελήφθη σαν ύποπτος για φόνους και παραμένει υπό κράτηση.

“Πάγωσαν μέχρι θανάτου”

Σοκάρουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν από τα Διεθνή Μέσα τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τις οποίες, οι 39 άνθρωποι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο φορτηγό.

Επικρατέστερο είναι το σενάριο οι 39 επιβάτες να πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η θερμοκρασία μέσα στο φορτηγό μπορεί να είχε φτάσει μέχρι και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι οι 39 άνθρωποι έμειναν σε αυτές τις θερμοκρασίες για τουλάχιστον 15 ώρες.

“Εάν λειτουργεί το ψυγείο μέσα, κάνει απίστευτο κρύο. Το μόνο μέρος που μπορεί κάποιος να πάει τουαλέτα είναι το πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι εάν οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν εκεί μέσα για μέρες, τότε θα υπάρχουν ούρα, κόπρανα..”, ανέφερε στην εφημερίδα Mirror ο διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών, Ρίτσαρντ Μπέρνετ.

Ο χάρτης με το δρομολόγιο που ακολούθησε:

Το δρομολόγιο που ακολούθησε ο οδηγός του φορτηγού, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν 39 νεκροί

Ποιος είναι ο κάτοχος του φορτηγού

Το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής, έγινε σήμερα γνωστό από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

«Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας BNR, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι το φορτηγό, η άδεια κυκλοφορίας του οποίου είχε εκδοθεί στη Βουλγαρία με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2017, είχε φύγει από τη βαλκανική χώρα την επόμενη ημέρα και δεν είχε έκτοτε επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

Ο οδηγός του φορτηγού

Το πρόσωπο που σχετίζεται με τη μεγάλη τραγωδία στο Έσσεξ, ο οδηγός του φορτηγού, είναι ο 25χρονος Mo Robinson με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Facebook

Mo Robinson Facebook

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα