Τραγωδία στο Έσσεξ: Υποδοχή των νεκρών στο Βιετνάμ με δάκρυα και τριαντάφυλλα

Τραγωδία στο Έσσεξ: Υποδοχή των νεκρών στο Βιετνάμ με δάκρυα και τριαντάφυλλα
Υποδοχή νεκρών από την τραγωδία στο Έσσεξ, Βιετνάμ AP

Σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα υποδέχθηκε ο κόσμος του Βιετνάμ τις πρώτες σορούς των νεκρών που βρέθηκαν πριν από ένα μήνα περίπου σε φορτηγό ψυγείο στο Έσσεξ.

Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα, υποδέχτηκαν φίλοι και συγγενείς των 39 βιετναμέζων που βρέθηκαν νεκροί πριν από περίπου ένα μήνα σε φορτηγό ψυγείο στο Λονδίνο, οι 16 πρώτες σοροί.

Οι 16 πρώτες σωροί των 39 Βιετναμέζων μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο έξω από το Λονδίνο τον Οκτώβριο έφτασαν στο Βιετνάμ, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι σωροί έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ανόι νωρίς σήμερα το πρωί, ανέφερε η διαδικτυακή εφημερίδα VnExpress, και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στις επαρχίες Νγκε Αν, Χα Τινχ και Κουάνγκ Μπινχ από όπου κατάγονται.

Οι υπόλοιπες σωροί αναμένεται να επιστρέψουν στο Βιετνάμ αργότερα.

“Μετά από τόσες μέρες αναμονής, επιτέλους έφτασε ο γιος μου στην πατρίδα του”, Nguyen Dinh Gia, ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων ανέφερε στο Reuters.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία του Βιετνάμ είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα θύματα, ηλικίας 15 με 44 ετών, προέρχονται από έξι επαρχίες: τη Χαιπχόνγκ, τη Χάι Ντουόνγκ, Νγκε Αν, Χα Τινχ, Κουάνγκ Μπινχ και Χούε.

Κάτω από τον γκρίζο και βροχερό ουρανό, το πλήθος σχημάτισε παρέλαση πίσω από τους νεοαφιχθέντες νεκρούς.

“Λυπούμαστε βαθύτατα, αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω το συναίσθημα και να οργανώσουμε την κηδεία των παιδιών μας”, ανέφερε η μητέρα ενός εκ των θυμάτων.

Οι οικογένειες θα πρέπει να πληρώσουν για τον επαναπατρισμό των σορών 2.208 λίρες (2.500 ευρω), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Βιετνάμ.

Σε αυτή αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της χώρας θα καταβάλει το ποσό και στη συνέχεια θα πρέπει να το αποπληρώσουν οι οικογένειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα