Τραγωδία στη Σουηδία: Συντριβή αεροσκάφους – Εννέα νεκροί

Τραγωδία στη Σουηδία: Συντριβή αεροσκάφους – Εννέα νεκροί
GippsAero GA8 Airvan Youtube

Το αεροσκάφος μετέφερε αλεξιπτωτιστές και συνετρίβη σε ποτάμι κοντά στην πόλη Ουμέα.

Αεροσκάφος τύπου GippsAero GA8 Airvan συνετρίβη στη βορειοανατολική Σουηδία, με τους εννέα επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Το αεροσκάφος μετέφερε αλεξιπτωτιστές και συνετρίβη σε ποτάμι κοντά στην πόλη Ουμέα. Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένας από τους κατοίκους της περιοχής, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, τράβηξε βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή της πτώσης στο νησί Storsandskär μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο που απογειώθηκε.

«Οι εννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου της περιφέρειας Βαστερμπότεν (βορειοδυτικά) Γκαμπριέλα Μπάντλινγκ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων.

«Άκουσα έναν παράξενο ήχο κινητήρα… Σήκωσα το κεφάλι και είδα ένα αεροσκάφος να στροβιλίζεται σαν να ήταν σβούρα» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Πέτερ Λάρσον, στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Αρχικά, νόμιζα ότι επρόκειτο για μια πτήση ακροβατικού αεροσκάφους, σύντομα, όμως, κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι» συνέχισε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα