Τραγωδία στην Ινδονησία: Στους 429 οι νεκροί – Φόβοι για νέο τσουνάμι

Τραγωδία στην Ινδονησία: Στους 429 οι νεκροί – Φόβοι για νέο τσουνάμι
Το τσουνάμι στην Ινδονησία κατέστρεψε περισσότερα από 700 κτίρια AP

Σε μια μάχη με τον χρόνο, ο στρατός της Ινδονησίας και ομάδες διάσωσης "χτενίζουν" τις ακτές με την ελπίδα να βρουν επιζώντες. Περισσότεροι από 12.000 κάτοικοι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε υψηλότερα σημεία.

Στους 429 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το τσουνάμι στην Ινδονησία, που προκλήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείου στο Στενό του Σοντ το Σάββατο, δήλωσε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρμόδιων αρχών, οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.485 ενώ αγνοούνται ακόμα 154 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο στρατός της Ινδονησίας και ομάδες διάσωσης «χτενίζουν» τις ακτές, σε μια μάχη με τον χρόνο με την ελπίδα να βρουν επιζώντες.

Τοπίο απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω του το τσουνάμι: δέντρα ξεριζωμένα, στέγες που αποκολλήθηκαν AP

 

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα αλλά και τα γυμνά τους χέρια για να σκάψουν μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια κατά μήκος των 100 χιλιομέτρων που εκτείνονται οι δυτικές ακτές της Ιάβας.

Περισσότεροι από 12.000 κάτοικοι χρειάστηκε να μετακινηθούν σε υψηλότερα σημεία, καθώς οι Αρχές παρέτειναν έως την Τετάρτη τις προειδοποιήσεις για υψηλό κυματισμό.

Άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους υπό τον φόβο εκδήλωσης νέου τσουνάμι AP

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων φονικών κυμάτων λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας AP

 

Το τσουνάμι του Σαββάτου κατέστρεψε περισσότερα από 700 κτίρια, από μικρά καταστήματα έως σπίτια, βίλες και ξενοδοχεία. Χρειάστηκαν μόλις 24 λεπτά μετά την κατολίσθηση προκειμένου τα κύματα να πλήξουν τις ακτές και δεν υπήρξε προειδοποίηση για τον πληθυσμό που ζει κοντά στην θάλασσα.

Οικογένειες απομακρύνθηκαν από την πληγείσα περιοχή υπό τον φόβο ενός νέου τσουνάμι AP

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα