Τραμπ: Απέλυσα τον Φλιν για τα ψέματα που είπε

Τραμπ: Απέλυσα τον Φλιν για τα ψέματα που είπε
ADDS TITLE - U.S. President Donald Trump waves as he arrives during the ASEAN-U.S. Summit on Monday, Nov. 13, 2017 in Manila, Philippines. President Trump is winding down his lengthy Asia trip with an international summit and a series of meetings with Pacific Rim allies, including his host in the Philippines who is overseeing a bloody drug war.(AP Photo/Aaron Favila, POOL) AP

Ποιο ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ μετά τις καταγγελίες του πρώην συμβούλου του και την ομολογία του για ψευδή κατάθεση σχετικά με την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

Χαλαρός παρά τις καταγγελίες και την ομολογία του πρώην σύμβουλου του Μάικλ Φλιν, σχετικά με την υπόθεση ανάμιξης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείς απ’ τους δημοσιογράφους αν τον ανησυχεί η εξέλιξη αυτή στην έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ για πιθανή συνέργεια ανάμεσα στη Ρωσία και την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, ο αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε οποιαδήποτε συνέργεια.

«Όχι, δεν είμαι ανήσυχος. Κι αυτό που έχει έρθει στη δημοσιότητα δεν είναι συνέργεια. Δεν υπήρξε καμιά απολύτως συνέργεια. Οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι» ήταν το πρώτο του σχόλιο σχετικά με την ομολογία του Φλιν για ψευδή κατάθεση στο FBI.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προσθέτοντας ότι «ειλικρινά χθες ήταν μια μεγάλη βραδιά», αναφερόμενος προφανώς στο ότι κατάφερε να περάσει απ’ τη Γερουσία τη φορολογική μεταρρύθμιση, καταγράφοντας την πρώτη ουσιαστική νίκη της θητείας του μέχρι σήμερα.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Ώρες μετά τα σχόλια του στους δημοσιογράφους έξω απ’ τον Λευκό Οίκο, επανήλθε στο θέμα μέσω Twitter.  «Έπρεπε να απολύσω τον στρατηγό Φλιν γιατί είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Δήλωσε ένοχος γι’ αυτά τα ψέματα. Είναι κρίμα επειδή οι πράξεις του κατά τη μετάβαση δεν ήταν παράνομες. Δεν υπήρχε τίποτα να κρύψω» δήλωσε μέσω Twitter, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Μια ομολογία που «καίει» τον πρόεδρο

Την Παρασκευή, ο Μάικλ Φλιν, δήλωσε ένοχος για την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης στην ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά δεσμεύτηκε ότι “θα συνεργαστεί πλήρως” με τον ειδικό εισαγγελέα και σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Τραμπ “του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους”.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Φλιν είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου του Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Φέρεται ότι μίλησε με ένα “υψηλόβαθμο στέλεχος” που βρισκόταν στο θέρετρο του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, τον Δεκέμβριο του 2016 και συζήτησαν τι να πει στον Κίσλιακ.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Φλιν έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου του Τραμπ να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, ώστε να καθυστερήσει ή να μην περάσει, ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα