Τραμπ: Ας περιμένουν οι γυναίκες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Στα συρτάρια θα παραμείνει η τροπολογία που θα διασφαλίζει στις γυναίκες στις ΗΠΑ ίσα δικαιώματα με τους άνδρες.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι είναι πολύ αργά για να ανανεώσει τις προσπάθειές της σχετικά με την προώθηση μιας πρότασης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία θα διασφαλίζει ότι οι γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες.

Η πρόταση για την προώθηση της τροπολογίας έχει διατυπωθεί εδώ και δεκαετίες.

Το γραφείο του Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε γνωμάτευση, δηλώνοντας ότι έχει προ πολλού παρέλθει ο χρόνος που είχαν στην διάθεσή τους, οι Πολιτείες των ΗΠΑ για την επικύρωση της τροπολογίας (Equal Rights Amendment).

Την αναφερόμενη τροπολογία είχαν υποστηρίξει 35 Πολιτείες στην δεκαετία του 70, ενώ απαιτείται η υποστήριξή της από άλλες τρεις Πολιτείες, προκειμένου να κινηθεί η σχετική διαδικασία.

Η ίδια τροπολογία προτάθηκε για πρώτη φορά στην δεκαετία του 20, ενώ κέρδισε υποστήριξη στην διάρκεια της άνθισης του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. “Η ισότητα των δικαιωμάτων απέναντι στο νόμο δεν θα πρέπει να περιορίζεται από τις ΗΠΑ ή από οποιαδήποτε Πολιτεία τους ανάλογα με το φύλο,” αναφέρονταν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος των ΗΠΑ, μία προτεινόμενη τροπολογία γίνεται αποδεκτή, όταν έχει την υποστήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Γερουσίας, αλλά και 38 αμερικανικών Πολιτειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network