Έριξε και πάλι λάδι στη φωτιά ο Τραμπ: “Οι ΑNTIFA είναι τρομοκράτες”

Έριξε και πάλι λάδι στη φωτιά ο Τραμπ: “Οι ΑNTIFA είναι τρομοκράτες”
Μέρος του προσώπου του Ντόναλντ Τραμπ AP

Με νέα tweets, ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά στην κοινωνία των ΗΠΑ η οποία έτσι και αλλιώς βράζει τα τελευταία 24ωρα μετά το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

To να ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Ντόναλντ Τραμπ το έχει στο αίμα του κάτι που απέδειξε περίτρανα και την Κυριακή (31/05).

Σε μία σειρά από tweet ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε και πάλι μία επίδειξη πυγμής χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο αγαπημένο του θέμα: Στα ΜΜΕ και το πόσο αυτά τον πολεμούν, ακόμα και στο θέμα του φόνου του Τζορτζ Φλόιντ.

Αφού, λοιπόν, όρισε ως τρομοκρατική οργάνωση όλο το ANTIFA κίνημα στην Αμερική, έκανε λόγο για fake news και για ανθρώπους, πολύ κακούς, οι οποίοι με μία αρρωστημένη ατζέντα έχουν την πρόθεση να βλάψουν.

Εννοείται ότι έδωσε και συγχαρητήρια στην Εθνική Φρουρά για τη δουλειά που έκανε το βράδυ του Σαββάτο στο Μινεάπολις ενώ υπονόησε ότι η κατάσταση είναι περισσότερο ανεξέλεγκτη σε πόλεις και πολιτείες που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

“Επί του παρόντος” ο Τραμπ δεν θα καλέσει την Εθνοφρουρά

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς επί του παρόντος, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν καθώς γιγαντώνεται το κύμα διαμαρτυρίας σε αμερικανικές πόλεις.

“Δεν θα ομοσπονδιοποιήσουμε την Εθνοφρουρά για την ώρα. Αν κριθεί απαραίτητο, έχουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα που μπορούμε να αναπτύξουμε…αν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση”, είπε ο Ο΄Μπράιαν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για την επιβολή του νόμου θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των δημάρχων και των κυβερνητών.

“Θα κάνουμε ό,τι χρειάζονται οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι για να διατηρήσουν τον έλεγχο των πόλεών τους”, είπε.

Η Εθνοφρουρά ανέφερε σε ανακοίνωση ότι 5.000 στρατιώτες και σμηνίτες της έχουν ενεργοποιηθεί σε 15 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, αλλά ότι “οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε επίπεδο πολιτειών και σε τοπικό επίπεδο παραμένουν υπεύθυνες για την ασφάλεια”.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι έτοιμοι να αναπτυχθούν είναι άλλοι 2.000 άνδρες της Εθνοφρουράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα