Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει στείλει μια "σαφή προειδοποίηση" στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Η Βόρεια Κορέα απαντά αναφέροντας πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Το Σάββατο οι εθνικοί εορτασμοί για την 105η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν. Φόβοι για νέες δοκιμές πυραύλων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει στείλει μια «σαφή προειδοποίηση» στην Βόρεια Κορέα ότι δεν θα ανεχτεί συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά δεν πρόκειται να ενημερώσει εκ των προτέρων για τις κινήσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Σον Σπάισερ απαντούσε σε ερώτηση αναφορικά με ένα tweet που ανάρτησε νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι εξαιρετικό. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!», ανέφερε το σχετικό tweet.

«Ο πρόεδρος δεν είναι εκείνος που θα βγει να ενημερώσει για την απάντηση του…», τόνισε ο Σπάισερ κατά την συνέντευξη Τύπου.

«Έχει καταστήσει σαφές, επιδεικνύοντας σεβασμό στην Βόρεια Κορέα ότι… οι ενέργειες τους αναφορικά με τις εκτοξεύσεις πυραύλων δεν είναι ανεκτές. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να δούμε είναι μια Βόρεια Κορέα με πυρηνικά όπλα να απειλεί τις ακτές των ΗΠΑ ή ακόμη… οποιαδήποτε άλλη χώρα», επισήμανε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Παράλληλα σημείωσε όταν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αποφασίσει να αναλάβει δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα για τις εκτοξεύσεις πυραύλων, οι ενέργειες του θα είναι ξεκάθαρες και αποφασιστικές.

Η Βόρειος Κορέα από την πλευρά της προειδοποίησε για «καταστροφικές συνέπειες», σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στη χώρα.

«Ο ισχυρός επαναστατικός στρατός μας παρακολουθεί έντονα κάθε κίνηση από εχθρικά στοιχεία και οι πυρηνικές μας βλέψεις είναι επικεντρωμένες στις αμερικανικές βάσεις εισβολής όχι μόνο στη Νότια Κορέα και και στο θέατρο του Ειρηνικού αλλά και στην αμερικανική ηπειρωτική χώρα», ανέφερε συγκεκριμένα η επίσημη εφημερίδα του βορειοκορεατικού κράτους, Rodong Sinmun.

Επιπλέον το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, σε μια ανακοίνωση που δημοσίευσε το KCNA, επισήμανε ότι η πρόσφατη προσέγγιση των αμερικανικών πολεμικών πλοίων αποδεικνύει ότι οι «απερίσκεπτες ενέργειες (της Αμερικής) με στόχο την εισβολή βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη φάση».

Υποσχέσεις για “καλύτερη εμπορική συμφωνία”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε άλλωστε μέσω Twitter ότι είπε στον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ότι το Πεκίνο θα κλείσει μια καλύτερη εμπορική συμφωνία με την Ουάσινγκτον, αν βοηθήσει να επιλυθεί το πρόβλημα των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα.

«Εξήγησα στον πρόεδρο της Κινας ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι’ αυτούς αν επιλύσουν το βορειοκορεατικό πρόβλημα!», έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον κ. Σι την περασμένη εβδομάδα στη Φλόριντα.

Σημειώνεται ότι στις 15 Απριλίου η Πιονγιανγκ θα γιορτάσει την επέτειο του θανάτου του παππού του ηγέτη της, Kim Il Sung, και αναμένεται οι εορτασμοί να περιλαμβάνουν δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

Φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα