Τραμπ: “Μία καλή αρχή για όλο τον κόσμο” η συνάντηση με τον Πούτιν

Τραμπ: “Μία καλή αρχή για όλο τον κόσμο” η συνάντηση με τον Πούτιν
Ντόναλντ Τραμπ, Βλάντιμιρ Πούτιν και οι διερμηνείς τους AP

Περισσότερο από το προκαθορισμένο διήρκεσε η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, ενώ η Σύνοδος συνεχίζεται με διευρυμένες συνομιλίες.

“”Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή. Μια πολύ καλή αρχή για όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της ιστορικής κατ΄ ιδίαν συνάντησης που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο την άμβλυνση της έντασης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.

Η συνάντηση, διήρκεσε πάνω από δύο ώρες μέσα σε ένα σαλόνι του προεδρικού μεγάρου στη φινλανδική πρωτεύουσα, ενώ, σύμφωνα με ενημέρωση του Λευκού Οίκου, επρόκειτο να έχει διάρκειας μιάμισης ώρας. Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε ότι από ρωσικής πλευράς δεν είχαν τεθεί οποιοιδήποτε περιορισμοί όσον αφορά στην διάρκεια των συνομιλιών.

Τραμπ, Πούτιν και οι σύμβουλοί τους κατά το δείπνο εργασίας AP

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την παραπάνω δήλωση ενώπιον δημοσιογράφων, ενώ βρισκόταν στο τραπέζι της συνεδρίασης και περιβαλλόταν από ανώτατους αξιωματούχους κατά την έναρξη του “γεύματος εργασίας” μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες παρουσία μόνο των διερμηνέων τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα