Τραμπ: Ο Σουλεϊμανί ήταν τέρας, τώρα είναι νεκρός

Τραμπ: Ο Σουλεϊμανί ήταν τέρας, τώρα είναι νεκρός
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε "μια τεράστια επίθεση" και πως "σώσαμε πολλές ζωές σκοτώνοντάς τον".

Ο Ιρανός στρατιωτικός διοικητής Κασέμ Σουλεϊμανί σχεδίαζε μια μεγάλη επίθεση δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ τον παρακολουθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στο παρελθόν του Σουλεϊμανί όταν ρωτήθηκε για αποδείξεις που δικαιολογούν την δολοφονία από τις ΗΠΑ του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού.

“Πρώτα από όλα ήξερα το παρελθόν του”, είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. “Το παρελθόν του ήταν φρικτό. Ήταν ένας τρομοκράτης”. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως ο στρατηγός ήταν “τέρας, αλλά τώρα πια δεν είναι τέρας, είναι νεκρός”.

“Συνέβη μια επίθεση πολύ πρόσφατα στην οποία ήταν υπεύθυνος”, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε έναν Αμερικανό εργολάβο στο Ιράκ. “Σώσαμε πολλές ζωές σκοτώνοντάς τον”, είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε αποδείξεις ότι επίκειτο επίθεση εναντίον του αμερικανικού προσωπικού στην Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα ενημερωθούν και θα τους δοθούν αποδεικτικά στοιχεία αύριο Τετάρτη.

“Αν το Ιράν κάνει οτιδήποτε που δεν θα έπρεπε να πράξει, τότε θα υποφέρουν από τις συνέπειες”

“Ήταν τρομοκράτης, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη διοίκηση Ομπάμα”, πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση αν είχε ο ίδιος στοιχεία τι ετοίμαζε ο Σουλεϊμανί. “Επιπλέον, υπήρχε και μια πρόσφατη επίθεση με δύο νεκρούς που σημειώθηκε, ήταν εκείνος ο εγκέφαλος της επίθεσης. Επίσης, ταξίδευε με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ”.

Σωστή πράξη τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Τεχεράνης, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε “αν το Ιράν κάνει οτιδήποτε που δεν θα έπρεπε να πράξει, τότε θα υποφέρουν από τις συνέπειες” και συμπλήρωσε πως “εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσκετικοί σε σχέση με την πολιτιστική τους κληρονομιά”.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες για πόλεμο, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε: “Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα”.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι “αποκαλεί τον Σουλεϊμανί τέρας, ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει μια διαφορετική οπτική”, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε: “Διαφωνώ 100% και είμαι σίγουρος κι εκείνος το κάνει, αλλά πρέπει να φροντίσει τα του οίκου του. Έχει τους δικούς του λόγους. Είμαι έκπληκτος που ακούω κάτι τέτοιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα