Τραμπ: Πόση σύνταξη και ποια προνόμια δικαιούται ως πρώην πρόεδρος

Τραμπ: Πόση σύνταξη και ποια προνόμια δικαιούται ως πρώην πρόεδρος
Ψάχνοντας τα προνόμια του πρώην προέδρου 2021 Alex Brandon / Associated Press

Ο ζάπλουτος Ντόναλντ Τραμπ, ως πρώην πρόεδρος, μπορεί να βάλει και άλλα χρήματα στους λογαριασμούς του εφόσον κάνει χρήση των δικαιωμάτων που που του προσφέρει ο νόμος.

Eχοντας πια την ιδιότητα του πρώην προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πρόσβαση σε μία σειρά από προνόμια που ο νόμος έχει προβλέψει για όλους τους ζώντες πρώην προέδρους.

Κατ’ αρχήν ο Τραμπ δικαιούται σύνταξη, έστω και αν κάθισε πίσω από το οβάλ γραφείο μόλις για τέσσερα χρόνια. Το ποσό που θα πάρει, αν κάνει χρήση του δικαιώματος, ανάγεται στα 221.400 δολάρια ετησίως.

Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος καταδικαστεί μετά την παραπομπή του; Οι νομικοί στις ΗΠΑ διχάζονται. Αλλοι υποστηρίζουν ότι με μία δεύτερη ψηφοφορία μετά από αυτή που θα διεξαχθεί στη Γερουσία, ο Τραμπ μπορεί να χάσει το δικαίωμα. Αλλοι ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Οπως και να έχει, εκτός από τη σύνταξη, ο Τραμπ θα έχει και άλλα προνόμια. Επιδόματα για ταξίδια, δυνατότητα να διατηρεί προσωπικό και μισθοδοσία για αυτό που μπορεί να φτάνει το 1εκ δολάρια ετησίως. Καθόλου άσχημα δηλαδή…

Είναι πάντως γεγονός ότι τα 221.000 δολάρια της σύνταξης ο Τραμπ δεν τα έχει καθόλου ανάγκη για να ζήσει. Αλλωστε, όπως συχνά ανακοίνωνε η προεδρία, το μισθό του ως πρόεδρος (περίπου 400.000 δολάρια το χρόνο) τον έδινε σε διάφορες κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες. Ωστόσο, επειδή είναι απρόβλεπτος, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα