Τραμπ σε Ερντογάν για Συρία: ” Σε ευχαριστώ – Θα σωθούν εκατομμύρια ζωές”

Τραμπ σε Ερντογάν για Συρία: ” Σε ευχαριστώ – Θα σωθούν εκατομμύρια ζωές”
AP

Η ανάρτηση του Τραμπ προϊδέασε τους πάντες για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για πέντε ημέρες στη Συρία που ανακοίνωσε λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Δείτε το tweet του προέδρου των ΗΠΑ.

Με ένα tweet ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ τον λευκό καπνό που φαίνεται πως υπήρξε μετά από τις συζητήσεις που είχε στην Τουρκία η αμερικανική αποστολή.

 «Σπουδαία νέα από την Τουρκία. Σε λίγο συνέντευξη Τύπου από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών. Ευχαριστώ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θα σωθούν πολλές ζωές!» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του Τραμπ προϊδέασε τους πάντες για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για πέντε ημέρες στη Συρία που ανακοίνωσε λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν συμφώνησε να «παγώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για 120 ώρες» προκειμένου να επιτρέψει στις ΗΠΑ να διευκολύνει την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων του YPG από την συνοριακή γραμμή. Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλονται, τόνισε ο Πενς, διευκρινίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα τερματιστεί όταν η απόσυρση ολοκληρωθεί.

Μετά τις ανακοινώσεις του Πενς, ο αμερικανός πρόεδρος επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρει: «Αυτή η συμφωνία δεν θα μπορούσε με τίποτε να γίνει πριν από τρεις ημέρες. Χρειάστηκε “σκληρή” αγάπη για να επιτευχθεί. Σπουδαία (συμφωνία) για όλους. Είμαι περήφανος για όλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version