Τραμπ: Θα κάνω μια “μεγάλη ανακοίνωση” στις 15 Νοεμβρίου

Τραμπ: Θα κάνω μια “μεγάλη ανακοίνωση” στις 15 Νοεμβρίου
Ντόναλντ Τραμπ ap

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε για μια ακόμη φορά ότι θα ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Τι είπε σε συγκέντρωση στο Οχάιο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ άφησε τη Δευτέρα (7/11) να εννοηθεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024 ήδη από την επόμενη εβδομάδα, λέγοντας σε πολιτική συγκέντρωση στο Οχάιο ότι θα κάνει μια “μεγάλη ανακοίνωση” στις 15 Νοεμβρίου.

“Θα κάνω μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα”, δήλωσε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του σε μια συγκέντρωση υπέρ του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για τη Γερουσία των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας ότι δεν ήθελε να “αποσπάσει την προσοχή από τις αυριανές πολύ σημαντικές, ακόμη και κρίσιμες εκλογές”.

Την Τρίτη, οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε νίκη των Ρεπουμπλικάνων, με τον έλεγχο του ενός ή και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Οι μη κομματικές εκλογικές προβλέψεις προβλέπουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανό να κερδίσουν περίπου 25 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των 435 εδρών, κάτι που είναι περισσότερο από αρκετό για να κερδίσουν την πλειοψηφία, σύμφωνα με το Reuters. Οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν επίσης να κερδίσουν τη μία έδρα που χρειάζονται για να κερδίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Η πρόταση του Τραμπ ότι θα θέσει για άλλη μια φορά υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο ήρθε μετά από ομιλία στην οποία κατακεραύνωσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα “έθνος σε παρακμή” υπό την ηγεσία του.

“Είμαστε ένα έθνος που δεν γίνεται πλέον σεβαστό ή δεν μας ακούνε πουθενά στον κόσμο. Είμαστε ένα έθνος που με πολλούς τρόπους έχει γίνει αστείο”.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων θα μπορούσε να αποδυναμώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

“Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημείο καμπής. Ξέρουμε μέσα μας ότι η δημοκρατία μας κινδυνεύει και ξέρουμε ότι αυτή είναι η δική σας στιγμή για να την υπερασπιστείτε”, είπε ο Μπάιντεν σε ένα πλήθος στο Bowie State University, ένα κολέγιο που ιστορικά φοιτούν μαύροι φοιτητές, έξω από την Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα