"Τρομοκρατικές οργανώσεις" για τον Τραμπ τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Νέα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Μεξικού αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μια ξαφνική ιδέα του Ντόναλντ Τραμπ. Εκτός αν ως συνήθως την πάρει πίσω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνησή του θα εντάξει τα μεξικανικά καρτέλ στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζει, εξαιτίας του ρόλου των συμμοριών αυτών του οργανωμένου εγκλήματος στη διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και στην εμπορία ανθρώπων.

«Θα προστεθούν. Δουλεύω πάνω σε αυτό τις τελευταίες 90 ημέρες. Ξέρετε, το να χαρακτηριστούν τα καρτέλ τρομοκρατικές οργανώσεις δεν είναι εύκολο, πρέπει να ολοκληρώσεις μια διαδικασία, κι έχουμε προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μπιλ Ο’ Ράιλι και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Δευτέρα, ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος και δεν αναμένει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ, Ναρκωτικά, Μεξικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Αποδοκίμασαν την Μελάνια Τραμπ σε συνέδριο

Τραμπ: Εάν δεν ήμουν εγώ, το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά

Τραμπ: "Είμαι πολύ πλουσιότερος απ' όσο πιστεύεται"

SHARE: