‘Τρέμω, όταν το σκέφτομαι. Θα ήμουν κι εγώ στο μοιραίο αεροπλάνο της Germanwings’

default image

Ο Βραζιλιάνος που σχεδίαζε να ταξιδέψει με την πτήση 4U 9525, όμως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή. Θρήνος για τα 150 θύματα (Pics+Vids)

Δύο μωρά, δεκαέξι μαθητές Γυμνασίου, οικογένειες και επιβάτες που ταξίδευαν μόνοι είναι οι άνθρωποι που βρήκαν τραγικό θάνατο, στη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, στις γαλλικές Άλπεις.

Ο Βραζιλιάνος Rafael Rebello είναι αντίθετα από τους τυχερούς εκείνους, που ήταν προγραμματισμένο να επιβιβαστούν στην πτήση, αλλά δεν το έκαναν. Τελευταία στιγμή, άλλαξε γνώμη.

Τα πάντα ήταν προγραμματισμένα, για να ταξιδέψει στη Γερμανία, για μία επαγγελματική συνάντηση, με την πτήση 4U9525. Η Germanwings δεν είχε άλλη πτήση, για να ταξιδέψει.

Λίγες μέρες πριν ταξιδέψει όμως στο Ντίσελντορφ, μπήκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας και είδε, ότι η τιμή του εισιτηρίου είχε αυξηθεί σημαντικά.

Έτσι, αποφάσισε να μην το αγοράσει. Τηλεφώνησε στον Γερμανό πελάτη, με τον οποίον θα συναντιόταν και του ζήτησε να αλλάξουν την ημερομηνία του ραντεβού τους. Εκείνος δέχτηκε και ο Rebello αγόρασε εισιτήριο από άλλη εταιρεία.

“Άρχισα να τρέμω, όταν συνειδητοποίησα, ότι θα μπορούσα να είμαι κι εγώ μέσα στο αεροσκάφος. Ήδη του έστειλα μήνυμα, για να τον ευχαριστήσω που μου έσωσε, με αυτόν τον τρόπο, τη ζωή”, είπε ο Rafael.

Οι 16 μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία.

Διαβάστε ακόμη: Η πράξη καλοσύνης που ‘έβαλε’ μια 16χρονη στη μοιραία πτήση της Germanwings

Ακύρωση πτήσεων της Germanwings και ενός λεπτού σιγή

Μια πτήση ακυρώθηκε την Τετάρτη από την Germanwings, καθώς “ορισμένα πληρώματα δεν είναι έτοιμα” να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο όμιλος Lufthansa, θυγατρική του οποίου είναι η Germanwings, κάλεσε τους συνεργάτες του σ’ ολόκληρο τον κόσμο να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στις 11:53 (ώρα Ελλάδας), την ώρα που συνέβη χθες η καταστροφή.

“Η Germanwings ματαιώνει μια πτήση και κατά τα λοιπά εφαρμόζει σήμερα, την επομένη του δυστυχήματος στη Γαλλία, το κανονικό πρόγραμμα των πτήσεών της”, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ μία εκπρόσωπος είχε αρχικά κάνει λόγο για “πολλές” πτήσεις που ακυρώνονται.

“Ορισμένα πληρώματα, λόγω του πόνου και της συγκίνησης, δεν είναι σήμερα έτοιμα” να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους, υπογράμμισε η εταιρεία και εξέφρασε την κατανόησή της για το γεγονός “διότι ορισμένοι από τους συνεργάτες αυτούς έχασαν πολύ καλούς φίλους στο πλήρωμα” του αεροπλάνου που συνετρίβη.

Σε χωριστή ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (δυτική Γερμανία) όπου επρόκειτο να προσγειωθεί η πτήση της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, ανέφερε πως την Τρίτη “συνολικά 24 πτήσεις ακυρώθηκαν από την εταιρεία”.

Διαβάστε ακόμη: Το μαύρο κουτί θα αποκαλύψει τους διαλόγους στο πιλοτήριο

 

Εκπρόσωπος της Lufthansa επιβεβαίωσε πως μια πτήση της γερμανικής θυγατρικής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings “καταργήθηκε”, αλλά πρόσθεσε πως “οι πτήσεις της Lufthansa πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα”. Αναφορικά με την πτήση που ακυρώθηκε ανέφερε πως οι “πιλότοι δεν αισθάνονταν σε θέση να πραγματοποιήσουν πτήση”.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου των πιλότων Cockpit δικαιολόγησε την άρνηση ορισμένων μελών του προσωπικού να εργασθούν. Έχουν “συναδέλφους και φίλους που βρήκαν το θάνατο. Το συναισθηματικό βάρος είναι τόσο μεγάλο ώστε είναι καλύτερα να μην ανέβουν στο πιλοτήριο”, δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: Εικόνες φρίκης στο σημείο της συντριβής του Airbus A320

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα