Τρομοκρατία στις ΗΠΑ: Ο Σάσα Μπαρόν Κοέν οδήγησε νομοθέτη της Τζόρτζια σε παραίτηση

Τρομοκρατία στις ΗΠΑ: Ο Σάσα Μπαρόν Κοέν οδήγησε νομοθέτη της Τζόρτζια σε παραίτηση

Ο Σάσα Μπαρόν Κοέν επέστρεψε στη μικρή οθόνη, εξελίσσοντας τους χαρακτήρες που υποδύεται σε βαθμό που επηρεάζει τις εξελίξεις. Μετά τη γελοιποίηση στους λομπίστες των ΗΠΑ, ασχολήθηκε με την υπερβολή όσων αφορούν την προφύλαξη του έθνους από τους τρομοκράτες.

Στο πρώτο επεισόδιο του “Who’s America”, της επιστροφής δηλαδή, του Sacha Baron Cohen στην τηλεόραση έπειτα από δέκα χρόνια, για τη δουλειά που προβάλει το Showtime και στην Ελλάδα η COSMOTE TV, ο πρωταγωνιστής γελοιοποίησε τους λομπίστες των ΗΠΑ. Το αντικείμενο της πρεμιέρας ήταν η οπλοκατοχή και όσα ισχύουν στην Αμερική.

Στο δεύτερο επεισόδιο, ο Βρετανός, ο οποίος υποδύεται τον αντισυνταγματάρχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ισραήλ, Erran Morad οδήγησε σε παραίτηση έναν πολιτικό της Georgia. Προηγουμένως, ο Ρεπουμπλικανός νομοθέτης, Jason Spencer έδειξε τα οπίσθια του, στην TV και ούρλιαζε τη λέξη “νέγρος”. Το θέμα του επεισοδίου ήταν το πώς αμύνεται η χώρα σε ό,τι αφορά τους ακραίους Ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ο Spenser ήταν η πρώτη συνάντηση του Morrad και ζητούμενο ήταν να του μάθει κραβ μαγκά -στρατιωτικό σύστημα αυτοάμυνας που ανέπτυξε ο στρατός του Ισραήλ και έχει στοιχεία πυγμαχίας, πάλης, aikido, judo και καράτε. Ο δικηγόρος-πολιτικός είχε απειλήσει, μέσω post στο Facebook, μια μαύρη δικηγόρο πως… θα την έψαχναν, αν συνέχιζε να υποστηρίζει το ελεύθερο των ανθρώπων να φορούν burqua, δημοσίως και άρα να κρύβουν το πρόσωπο τους.

Cohen: Δεν το αποκαλώ “ποινικοποίηση της burqua, αλλά νόμο εναντίον της μεταμφίεσης”

Spenser: “Για να νικήσεις το νομικό σύστημα, δεν μπορείς να είσαι εναντίον του 1rst Amendment”, εξηγεί αρχικά ο εκπρόσωπος της πολιτείας της πρώτης τροπολογίας του αμερικανικού συντάγματος που αφορά το σεβασμό στη θρησκεία, την απαγόρευση στην ελεύθερη άσκηση της, στον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου, της ελευθερίας του Τύπου, στο δικαίωμα ειρηνικής συνάθροισης κλπ. “Αυτό κάνουν οι Μουσουλμάνοι. Χρησιμοποιούν εναντίον μας την πρώτη τροπολογία. Πρέπει να μάχεσαι τη φωτιά με φωτιά”.

Cohen: Ξέρεις να ξεχωρίζεις έναν τρομοκράτη που φορά burqa από μια γυναίκα;

Spencer: Όχι

Cohen: Έχουμε αναπτύξει μια τεχνική. Θες να τη δεις;

Spencer: Φυσικά.

Cohen: Χρησιμοποιούμε ένα selfie stick και βγάζουμε φωτογραφία, κάτω από τη burqa. Κάνεις το ίδιο και με τα αυτοκίνητα.

Του δείχνει μια σειρά από φωτογραφίες, με γεννητικά όργανα.

Στη συνέχεια, ο πρωταγωνιστής πείθει τον πολιτικό να μιμηθεί την ασιατική προφορά, ως μέρος άσκησης που θα τον βοηθήσει να υποδυθεί τον Ασιάτη τουρίστα, σε προσπάθεια να βγάλει φωτογραφία κάτω από burqa.

Cohen: Επειδή είσαι αυτός που είσαι, κινδυνεύεις να σε απαγάγει o ΙSIS. Έχεις δυο δευτερόλεπτα να τραβήξεις πάνω σου την προσοχή. Πώς το κάνεις;

Spencer: Φωνάζω και βγάζω τα ρούχα μου.

Cohen: Στην Αμερική υπάρχει μόνο μια απαγορευμένη λέξη. Η n-word. Θα προσποιηθώ πως είμαι τρομοκράτης και έχεις 3” να προκαλέσεις την προσοχή των άλλων. Πάμε”.

Spencer: “(ουρλιάζει) neger, neger, neger”.

Cohen: “Αυτή η λέξη είναι αηδιαστική. Μη λες αυτή τη λέξη”

Ακολουθεί η ενημέρωση πως τα μέλη του ISIS φοβούνται μην τους περάσουν για ομοφυλόφιλους.

Cohen: Αν τους ακουμπήσεις με τα οπίσθια σου, πιστεύουν πως θα τους περάσεις για ομοφυλόφιλους. Θα σου δείξω πώς να χρησιμοποιήσεις τα οπίσθια σου, για να τρομάξεις τον ISIS. Δείξε μου τα οπίσθια σου. Κατέβασε το παντελόνι”.

Cohen: “Λέμε στη Mosad “αν θες να νικήσεις, δείξε λίγο δέρμα. Δείξε μου δέρμα”.

Ο Spencer κατεβάζει το παντελόνι του.

Cohen: “Τώρα έλα προς το μέρος μου”.

Το κάνει, φωνάζοντας USA και “αν σε ακουμπήσω σημαίνει πως είσαι ομοφυλόφιλος”.

Mετά την προβολή του επεισοδίου, ο Spencer υπέβαλε την παραίτηση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Georgia. O Κυβερνήτης της περιοχής, Nathan Deal καταδίκασε τις πράξεις και τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Spencer, τονίζοντας πως δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δήλωσε και αηδιασμένος.

Σε συζήτηση που έκανε ο πρώην νομοθέτης με την Atlanta Journal-Constitution, εξήγησε πως το show τον έπεισε να πάρει μέρος, εκμεταλλευόμενο τις φοβίες του ότι εκείνος ή η οικογένεια του θα δεχθεί επίθεση. Όπως είπε, είχαν προηγηθεί απειλές κατά της ζωής του, αφότου πρότεινε το νόμο που απαγόρευε στις Μουσουλμάνες να φορούν burqa δημοσίως.

Δείτε το video

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα