Λήξη συναγερμού στο Νιουκάστλ: Απελευθερώθηκαν οι όμηροι

Λήξη συναγερμού στο Νιουκάστλ: Απελευθερώθηκαν οι όμηροι

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε το πρωί της Παρασκευής σε κέντρο απασχόλησης και έπιασε ομήρους τους εργαζομένους. Ο δράστης παραμένει στο κτήριο

Συναγερμός σήμανε στο Νιουκάστλ το πρωί της Παρασκευής όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε κέντρο ευρέσεως εργασίας και έπιασε τους εργαζομένους ομήρους, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 08.00 το πρωί (τοπική ώρα) στο “Jobs Centre Plus” που βρίσκεται στην Clifford Street στο Byker.

«Διαπραγματευτές βρίσκονται επιτόπου» ανέφερε η αστυνομία της Νορθουμβρίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Δύο ώρες αργότερα, όλοι οι όμηροι σύμφωνα με την αστυνομία, απελευθερώθηκαν, ενώ ο δράστης παραμένει στο κτήριο.

Η σύλληψη του ενόπλου αντιμετωπίζεται ως «μεμονωμένο επεισόδιο» και δεν φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατία, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο δράστης φέρεται να είναι γνωστός στο κέντρο ευρέσεως εργασίας.

Οι αρχές προχώρησαν προληπτικά στην εκκένωση φοιτητικών εστιών που βρίσκονται κοντά στο κέντρο και έκλεισαν τον σταθμό του μετρό Byker. Η διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό, ζήτησε μάλιστα, από το επιβατικό κοινό να αποφεύγει την περιοχή.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Matt Dunham)

350

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα