Τσαβούσογλου: “Να ενεργήσει με λογική η Αθήνα”

Τσαβούσογλου: “Να ενεργήσει με λογική η Αθήνα”
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά της Γαλλίας λέγοντας οτι συμπερφέρεται "σαν αφεντικό". Επανέλαβε τα περι "απάντησης" αν προκληθεί το Ορούτς Ρέις.

Η Τουρκία δεν επιθυμεί την κλιμάκωση των εντάσεων με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτές στην Αθήνα, καλώντας την να ενεργήσει «με λογική» ενώ επανέλαβε οτι η Ελλάδα θα λάβει μια απάντηση αν προκαλέσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορουτς Ρέις.

«Δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση, αλλά η Ελλάδα θα έπρεπε να ενεργήσει με λογική», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ελβετό ομόλογό του, τον Ιγκνάσιο Κασίς, στη Γενεύη.

Για τη Γαλλία, ο Τσαβούσογλου είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι θα πρέπει να αποφύγει βήματα που κλιμακώνουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, και πρόσθεσε: «Δεν θα πετύχουν τίποτα συμπεριφερόμενοι σαν αφεντικά».

Η Ελβετία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη διένεξη και η Τουρκία συμφώνησε κατ’ αρχήν, συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα λάβει μια απάντηση αν προκαλέσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορουτς Ρέις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα