Twitter: Παρέμβαση πριν τις εκλογές στην Τουρκία – Περιόρισε λογαριασμούς αντιπολιτευόμενων

Twitter: Παρέμβαση πριν τις εκλογές στην Τουρκία – Περιόρισε λογαριασμούς αντιπολιτευόμενων
Εκλογές στην Τουρκία AP

Το twitter προέβη σε... περιορισμό περιεχομένου στην Τουρκία λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές.

Ακόμα και την ύστατη ώρα το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να ελέγξει τα social media έτσι ώστε να περιοριστεί το αντικυβερνητικό περιεχόμενο σ’ αυτά.

Το Σάββατο το απόγευμα το twitter, ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν Τούρκοι αντιπολιτευόμενοι για να προβάλλουν τις απόψεις τους στον υπόλοιπο κόσμο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε το κοινό ότι προχωρά σε “περιορισμό πρόσβασης σε μέρος του περιεχομένου στην Τουρκία” σε συγκεκριμένους λογαριασμούς (των οποίων το περιεχόμενο θα παρέμενε ενεργό για τον υπόλοιπο κόσμο).

Ως εκ θαύματος, κάποιοι από τους λογαριασμούς που “περιορίστηκαν” ανήκουν σε Τούρκους αντιπολιτευόμενους. Ενα παράδειγμα είναι ο ερευνητής δημοσιογράφος Τζεβέρι Γκουβέν αλλά και ο Κούρδος επιχειρηματίας Μοχάμεντ Γιακούτ.

Ο τελευταίος είχε προβεί τις προηγούμενες ημέρες σε συγκεκριμένες αποκαλύψεις που αφορούσαν τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ (και οι δύο υποψήφιοι διάδοχοι του Ερντογάν στο AKP) αλλά και για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών (και γαμπρό του Ερντογάν) Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο Γιακούτ είχε προαναγγείλει παράλληλα για το Σάββατο αποκαλύψεις για το πραξικόπημα του 2016 το οποίο, κατά τις πληροφορίες του, ήταν οργανωμένο από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο Γκουβέν από την πλευρά του ζει εξόριστος στη Γερμανία και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Τουρκία αφού βρίσκεται σε λίστα ανεπιθύμητων. Τα video του στο youtube στα οποία κατακρίνει το καθεστώς Ερντογάν έχουν εκατομμύρια θεάσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα