Twitter: Ριζικές αλλαγές – Θα επιτρέπει στα ΜΜΕ να χρεώνουν τους χρήστες ανά άρθρο

Twitter: Ριζικές αλλαγές – Θα επιτρέπει στα ΜΜΕ να χρεώνουν τους χρήστες ανά άρθρο
Έλον Μασκ AP Photo/Susan Walsh

Σημαντικές αναβαθμίσεις στο Twitter ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ. Χρεώσεις στα άρθρα, κρυπτογραφημένα μηνύματα και έσοδα για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Σε μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στο Twitter προχωρά ο ιδιοκτήτης και CEO του “τεχνολογικού κολοσσού”, Έλον Μασκ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (29/04), ο δισεκατομμυριούχος Μασκ ανακοίνωσε πως από τον Μάιο “η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους εκδότες των μέσων ενημέρωσης να χρεώνουν τους χρήστες ανά άρθρο με ένα κλικ”, χαρακτηρίζοντάς το νίκη τόσο για το κοινό όσο και για τους οργανισμούς.

“Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που δεν εγγράφονται για μια μηνιαία συνδρομή, να πληρώνουν υψηλότερη τιμή ανά άρθρο όταν θέλουν να διαβάσουν ένα περιστασιακό άρθρο”, έγραψε στο Twitter ο μεγιστάνας.

Την Παρασκευή (28/04), ο Μασκ είχε πει ότι το Twitter θα μειώσει κατά 10% τις συνδρομές περιεχομένου μετά τον πρώτο χρόνο, σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν θα περικόψει τους πρώτους 12 μήνες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Μασκ ανέφερε ότι οι χρήστες της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να προσφέρουν στους ακόλουθούς τους συνδρομές σε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου κειμένου μεγάλης μορφής και βίντεο πολλών ωρών.

Έρχονται περισσότερες αλλαγές

Νωρίτερα το Σάββατο (29/04) ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε μία σειρά από αλλαγές που αφορούν την ασφάλεια των μηνυμάτων μέσω κρυπτογράφησης, αλλά και την ενίσχυση των εσόδων των δημιουργών περιεχομένου στην πλατφόρμα.

“Σημαντικές αναβαθμίσεις λογισμικού σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα. Κρυπτογραφημένα Άμεσα Μηνύματα (Direct Messages – DM) και άλλες αναβαθμίσεις στα Άμεσα Μηνύματα κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα” τόνισε ο Μασκ.

“Υποστήριξη στους δημιουργούς περιεχομένου σε όλο τον κόσμο σε κοντινά και μακρινά μέρη! Για πολλούς αυτό αντιπροσωπεύει μια ζωτική πηγή εισοδήματος και τους δίνει τη δυνατότητα να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσουν εξαιρετικό περιεχόμενο για εσάς” έγραψε, επίσης, ο Μασκ, παραθέτοντας σχετική αναφορά της πλατφόρμας:

“Οι δημιουργοί σε όλο τον κόσμο μπορούν πλέον να εγγραφούν και να κερδίζουν τα προς το ζην στο Twitter. Πατήστε “Δημιουργία εσόδων” στις ρυθμίσεις για να κάνετε την αίτηση σήμερα. Για μια πλήρη λίστα με τις διαθέσιμες χώρες, ανατρέξτε στο Κέντρο βοήθειας”.

“Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στους δημιουργούς περιεχομένου, δεν κρατάμε τίποτα” πρόσθεσε ο CEO του Twitter.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα