Τυφώνας Ντόριαν: Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 45 οι νεκροί

Δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του ο τυφώνας.
Δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του ο τυφώνας. AP

Πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές. Χάος στις Μπαχάμες, μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του τυφώνα.

Ο κυκλώνας Ντόριαν στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους στις Μπαχάμες, ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με επικαιροποιημένο προσωρινό απολογισμό ο οποίος ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ (τοπική ώρα) από την αστυνομία του αρχιπελάγους.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 44 νεκρούς. Συνολικά 37 νεκροί βρέθηκαν στο νησί Γκρέιτ Αμπάκο και 8 στο νησί Γκραντ Μπαχάμα. Όμως ο συνολικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Περιμένουμε να ανακαλύψουμε και άλλα πτώματα στη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που είναι αγνοούμενοι», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν, το βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους παραμένει βυθισμένο στο χάος. Προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι η απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαχάμες: Παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν

Ντόριαν: "Υπάρχουν πολλά πτώματα" - Στους 43 ο επίσημος απολογισμός νεκρών έως τώρα

SHARE: