Τυνησία: Υπόθεση βιασμού από αστυνομικούς εξετάζουν οι αρχές

Τυνησία: Υπόθεση βιασμού από αστυνομικούς εξετάζουν οι αρχές

Η δικαιοσύνη στη Τυνησία εξετάζει σοβαρά την υπόθεση της γυναίκας που βιάστηκε από αστυνομικούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τυνησίας Νουρεντίν Μπχίρι υπερασπίστηκε την ποινική διαδικασία που έχει ξεκινήσει σε βάρος μιας νεαρής γυναίκας η οποία βιάστηκε από αστυνομικούς και κινδυνεύει τώρα να κατηγορηθεί για προσβολή δημοσίας αιδούς.

"Ο βιασμός αυτής της κοπέλας είναι μια φρικτή ενέργεια ...η δικαιοσύνη εξετάζει σοβαρά την υπόθεση", δήλωσε ο υπουργός σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του υπουργείου στο Facebook. Στη συνέχεια όμως επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης επειδή κατήγγειλαν ότι η γυναίκα, το θύμα του βιασμού, μετατράπηκε σε κατηγορούμενη.

"Αυτού του είδους οι ισχυρισμοί πλήττουν την εικόνα της Τυνησίας, της δικαιοσύνης, της αξιοπιστίας της και της εμπιστοσύνης των ανθρώπων απέναντί της. Σας παρακαλώ, πείτε την αλήθεια και μην δίνετε βάση σε λανθασμένες φήμες που διαδίδονται καλή ή κακή τη πίστει", πρόσθεσε.

Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε χθες στον ανακριτή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα της απαγγελθούν κατηγορίες για προσβολή δημοσίας αιδούς, όπως ζητούν οι εισαγγελικές αρχές. Οι αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι την βίασαν υποστηρίζουν ότι αιφνιδίασαν την ίδια και τον φίλο της σε "ανήθικη" στάση μέσα στο αυτοκίνητο του τελευταίου. Οι δύο αστυνομικοί βίασαν την κοπέλα ενώ ένας τρίτος προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από τον φίλο της.

Οι τρεις αστυνομικοί προφυλακίστηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

SHARE:

24Media Network