Τζορτζ Φλόιντ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που τον σκότωσε – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Τζορτζ Φλόιντ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που τον σκότωσε – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας
youtube

Για τη δολοφονία του άοπλου 46χρονου Αφροαμερικανού στη Μινεάπολη κατηγορείται ο αστυνομικός, που φαίνεται σε βίντεο να τον πιέζει με το γόνατό του στο λαιμό ενώ κείτεται στο έδαφος, με επακόλουθο τον θάνατο.

Στη σύλληψη του Ντέρεκ Τσόβιν, του αστυνομικού της Μινεάπολις, ο οποίος ενεπλάκη στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, προχώρησαν οι αρχές την Παρασκευή (29/05). Πρόκειται για τον αξιωματικό, ο οποίος στο επίμαχο βίντεο, φαίνεται να κρατάει κάτω με το γόνατό του τον άτυχο Αφροαμερικανό. Λίγη ώρα αργότερα, οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι του αποδόθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για φόνο 3ου βαθμού.

Ο Τσόβιν ήταν μεταξύ των τεσσάρων αστυνομικών που συμμετείχαν στη βίαιη σύλληψη του Φλόιντ και στην δολοφονία του την προηγούμενη Δευτέρα, που προκάλεσε ξεσηκωμό στη μεγαλύτερη πόλη της Μινεσότα.

Ο άτυχος 46χρονος άνδρας είχε συλληφθεί με την υποψία ότι επιχείρησε να χρησιμοποιήσει πλαστό έγγραφο. Το περιστατικό απαθανατίστηκε από διερχόμενους και στο βίντεο φαίνεται ο Τσόβιν να είναι γονατισμένος στο λαιμό του Φλόιντ για περισσότερο από 7 λεπτά, με τον τελευταίο να φωνάζει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Μετά τον θάνατο του Φλόιντ, αρκετοί τοπικοί και εθνική φορείς έκαναν έκκληση για σύλληψη του Τσόβιν ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBΙ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα