Τζόρτζ Φλόιντ: Τα 8:46 μαρτυρικά λεπτά στα χέρια των αστυνομικών

Τζόρτζ Φλόιντ: Τα 8:46 μαρτυρικά λεπτά στα χέρια των αστυνομικών
Instagram (shaunking)

Νέο βίντεο για την υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη δημοσιότητα. Αστυνομικός τον είχε χτυπήσει άγρια από πριν, ενώ βρισκόταν μέσα στο περιπολικό.

Ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε ο ακτιβιστής Σον Κινγκ, δείχνει τις στιγμές πριν ο Τζορτζ Φλόιντ καταλήξει μπρούμητα στο έδαφος με τον λευκό αστυνομικό να τον πνίγει με το γόνατό του.

Σύμφωνα με τον Σον Κινγκ και όπως επιβεβαιώνεται και στο εν λόγω βίντεο, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση φαίνεται να χτυπάει τον Φλόιντ, ενώ αυτός βρισκόταν ακόμα μέσα στο περιπολικό. Την ίδια στιγμή φαίνεται άλλος αξιωματικός να παρακολουθεί τον ξυλοδαρμό ατάραχος, δίχως να παρεμβαίνει.

Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή. Ο Τζορτζ Φλόιντ κατέληξε στο έδαφος με τον αστυνικό Τσόβιν να τον πατάω στο λαιμό, με αποτέλεσμα ο 46χρονος να χάσει τη ζωή του.

Η άγρια δολοφονία έχει προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες. Οργισμένοι διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους και συγκρούονται με την αστυνομία ζητώντας δικαιοσύνη για τον Φλόιντ και αντιδρώντας στην καταπίωση που υφίστανται οι μαύροι από τους λευκούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσόβιν έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού και από αμέλεια.  Την ίδια στιγμή οι New York Times δημοσίευσαν ένα βίντεο που καταγράφει μέσα σε 8:46 λεπτά τη δολοφονία του Φλόιντ από τους αστυνομικούς. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα