Τζουλιάνι: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ικέτευε γονατιστός για τη συνάντηση με τον Τραμπ

Ο π. δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι
Ο π. δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι AP

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν στο να γίνει τελικά η συνάντηση με το Βορειοκορεάτη ηγέτη παρουσίασε ο δικηγόρος του Αμερικανιού προέδρου, την ώρα που διπλωματικοί κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο για διεύρυνση των συνομιλιών.

Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρούντι Τζουλιάνι, υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκλιπαρούσε «στα τέσσερα» να γίνει η σύνοδος κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο, έγραψε την Τετάρτη η εφημερίδα The Wall Street Journal.

«Έλεγαν (οι Βορειοκορεάτες) ότι θα εξαπέλυαν πυρηνικό πόλεμο εναντίον μας, ότι θα μας νικούσαν σ' έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε ο Τζουλιάνι κατά τη διάρκεια συνάντησης επενδυτών στο Τελ Αβίβ, κατά το δημοσίευμα (1). «Εμείς (οι ΗΠΑ) είπαμε ότι δεν θα πάρουμε μέρος σε μια σύνοδο υπό αυτές τις περιστάσεις», συνέχισε, αναφερόμενος στη συνάντηση που ακυρώθηκε στα τέλη του Μαΐου από τον Τραμπ, πριν τελικά επιβεβαιωθεί από τον ίδιο ότι θα γίνει όπως προγραμματιζόταν αρχικά, τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

«Και λοιπόν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπεσε στα τέσσερα κι εκλιπάρησε να γίνει (η σύνοδος) και σε ακριβώς αυτή τη θέση θέλεις να τον έχεις», συμπλήρωσε ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος έκρινε πως η Ουάσινγκτον έχει πλέον το πάνω χέρι στη συνάντηση αυτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης ξεκινά σήμερα διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, καθώς οι προετοιμασίες εντείνονται στην πόλη-κράτος για την ιστορική σύνοδο κορυφής Τραμπ-Κιμ, αφού απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα ως την ημέρα που θα γίνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Βόρεια Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτό είναι το πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο θα συναντηθούν Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Κλείδωσε η συνάντηση Τραμπ-Κιμ: Πότε θα γίνει

Τραμπ για Μελάνια: Είναι καλά στην υγεία της - Σταματήστε τα fake news

SHARE: