ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Φαρμακείο στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Άλλοι έξι θάνατοι και πάνω από 250.000 νέα κρούσματα κορονοϊού - Συνεχίζει να τον αποκαλεί "πυρετό"

Αυξάνονται καθημερινά οι απώλειες, ενώ εκθετική είναι η αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Κορέα, η οποία ανακοινώνει περιστατικά "πυρετού".

Στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα (φωτό αρχείου)

Βόρεια Κορέα: Η εξάπλωση του κορονοϊού πιθανόν να συνδέεται με στρατιωτική παρέλαση

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Βόρεια Κορέα φέρεται να συνδέεται με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στις 25 Απριλίου. Παραμένουν ανεμβολίαστοι οι πολίτες.

Θερμομέτρηση στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Πανεθνικό lockdown μετά τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού

Σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" η Βόρεια Κορέα που ήρθε αντιμέτωπη με το πρώτο ξέσπασμα κορονοϊού στη χώρα, ελλείψει εμβολίων και ιατρικών υποδομών. Φόβοι για επιδείνωση της έλλειψης τροφίμων.

Βαλλιστικοί πύραυλοι στη στρατιωτική παρέλαση της Πιονγκγιάνγκ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στοχεύει να "ενισχύσει" το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε πως τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας είναι "σύμβολο της ισχύος της" και δήλωσε ότι προτίθεται να ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του.

Πολίτης της Βόρειας Κορέας παρακολουθεί την εκτόξευση πυραύλου

ΗΠΑ: Ανησυχία ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για υπόγεια πυρηνική δοκιμή

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δραστηριότητες εκσκαφής σε περιοχές υπόγειων σηράγγων της Βόρειας Κορέας και πως η χώρα προετοιμάζεται για μια πιθανή πυρηνική δοκιμή.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ θριαμβολογεί για την εκτόξευση "νέου τύπου" πυραύλου Hwasong-17

Την πρώτη πλήρη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ICBM μετά το 2017 πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα. "Όλοι θα συνειδητοποιήσουν την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών μας", είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Εκτόξευση πυραύλου στη Βόρεια Κορέα

Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν για τη Βόρεια Κορέα ότι χρησιμοποίησε εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων, εν μέσω αυξημένης στρατιωτικής έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

ΗΠΑ: Ζητούν έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

Την έβδομη πυραυλική δοκιμή σε ένα μήνα πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα. Ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την εκτόξευση πυραύλων και κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να απόσχει από περαιτέρω "αντιπαραγωγικές ενέργειες".

Εκτόξευση πυραύλου στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Δοκιμές με αναβαθμισμένο πύραυλο Κρουζ και πύραυλο εδάφους-εδάφους

Οι τελευταίες δοκιμές της Βόρειας Κορέας αφορούσαν αναβαθμισμένο πύραυλο Κρουζ και πύραυλο εδάφους-εδάφους με συμβατική κεφαλή. Η χώρα είχε να προχωρήσει σε τόσες οπλικές δοκιμές μέσα σε έναν μήνα από το 2019.

Εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων "αγνώστου τύπου"

Την τέταρτη πυραυλική δοκιμή σε διάστημα ενός μήνα πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, καθώς εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου.

O Kιμ Γιονγκ Ουν έχει εξασφαλίσει ποσό μεγαλύτερο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, τα πέντε τελευταία χρόνια, μέσω κλοπών κρυπτονομισμάτων.

Κρυπτονομίσματα: Το απίστευτο ποσό που έκλεψαν Βορειοκορεάτες hackers σε ένα χρόνο

Εταιρία αναλύσεων blockchain αποκάλυψε πως hackers της Βόρειας Κορέας έχουν κλέψει κρυπτονομίσματα, για ποσό μεγαλύτερο του 1.5 δισεκατομμυρίου δολαρίων την τελευταία πενταετία. Ποια προτιμούν -και δεν είναι τα bitcoin.

Πρωτοχρονιά 2022: Ο πλανήτης υποδέχθηκε το νέο έτος με πυροτεχνήματα και ελπίδα

Πρωτοχρονιά 2022: Ο πλανήτης υποδέχθηκε το νέο έτος με πυροτεχνήματα και ελπίδα

Εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν, η μουσική απαγορεύτηκε, το ρεβεγιόν περιορίστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο: ο κόσμος μπαίνει το 2022 στην τρίτη χρονιά της πανδημίας, με τα κρούσματα να έχουν εκτοξευτεί, αλλά και με κάποιες ενδείξεις ελπίδας να αχνοφαίνονται.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Πένθος 11 ημερών για τα δέκα χρόνια απο τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν οι πολίτες απαγορεύεται να διασκεδάζουν και να καταναλώνουν αλκοόλ για 11 ημέρες.