news 24/7

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα

Τραμπ: Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε "χριστουγεννιάτικο δώρο" του Κιμ

"Ίσως είναι ένα ωραίο δώρο, ίσως είναι ένα όμορφο βάζο, τελείως αντίθετο από μια δοκιμή πυραύλου" δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σχετικά με τις προ ημερών προειδοποιήσεις του ηγέτη της Β. Κορέας.

NORAD: Το ταξίδι του Αη Βασίλη ξεκίνησε

NORAD: Το ταξίδι του Αη Βασίλη ξεκίνησε

Αν και η Αεροδιαστημική Άμυνα της Βόρεια Αμερικής είναι σε επιφυλακή για εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, παρακολουθεί και το ταξίδι του Άη Βασίλη που μοιράζει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου.

Πυραυλική δοκιμή στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Η νέα πυραυλική δοκιμή έχει σκοπό την "εξουδετέρωση των πυρηνικών απειλών των ΗΠΑ"

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου της Βόρειας Κορέας δήλωσε πως οι νέες πυραυλικές δοκιμές είχαν σκοπό την ενίσχυση της άμυνας της χώρας μέσω της ανάπτυξης νέων όπλων.

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Γεροξεκούτης ο Τραμπ

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγκγιανγκ, μετά τις νέες απειλές του προέδρου των ΗΠΑ. Η μεγάλη παράδοση της Βόρειας Κορέας στο "στόλισμα" των αντιπάλων της

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε νέα "επιτυχή" δοκιμή εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε νέα "επιτυχή" δοκιμή εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων

Πρόκειται για την πρώτη δοκιμή οπλικού συστήματος από τη 2α Οκτωβρίου, όταν η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή πυραύλου ικανού να εκτοξεύεται από υποβρύχια.

Στιγμιότυπα απ' τη νέα συνάντηση του Σι Τζινπίνγκ και του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σι και Κιμ εγκωμιάζουν την "αθάνατη" φιλία ανάμεσα σε Κίνα - Βόρεια Κορέα

Η σχέση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες διαδραμάτισε "σημαντικό και θετικό ρόλο στη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας", δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινιπίνγκ.

Η Νότια Κορέα παρακολουθεί δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα τον Οκτώβριο του 2019

Τέλος οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Β. Κορέας για τα πυρηνικά

"Είμαστε απογοητευμένοι επειδή οι ΗΠΑ δεν έβαλαν τίποτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων" δήλωσε ο Βορειοκορεάτης επικεφαλής διαπραγματευτής. "Καλές" οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το State Department.

Μουν Τζε-ιν και Ντόναλντ Τραμπ

Μουν - Τραμπ: Θα συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθούν εντός του μήνα. Ελπίδες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με σκοπό να τερματιστούν τα προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο βλημάτων αγνώστου τύπου

Βόρεια Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις "βλημάτων αγνώστου τύπου"

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας από την πλευρά της τόνισε ότι εντόπισε έναν φερόμενο βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. Η προεδρία της Νότιας Κορέας συγκάλεσε συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η Βόρεια Κορέα κετόξευσε νέου τύπου βαλλιστικούς πυραύλους

Βόρεια Κορέα: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη νέα εκτόξευση πυραύλων

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οι εκτοξεύσεις πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε ότι το νέο πυραυλικό σύστημα είναι αξιόμαχο, ενώ αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν προβλέπεται ουδεμία αλλαγή ως προς τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.

Νοτιοκορεάτες παρακολουθούν την μετάδοση της είδησης στην τηλεόραση

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους - Υπό αμφισβήτηση η επανέναρξη διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ πρόκειται για πυραύλους μικρού βεληνεκούς, με το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας να καταδικάζει την ενέργεια - Είναι η πρώτη εκτόξευση πυραύλων που καταγράφεται μετά τη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούνιο.

Η χειραψία Τραμπ - Κιμ στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα

Η χειραψία Τραμπ - Κιμ στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα

"Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο", δήλωσε ο Τραμπ. "Σηματοδοτεί ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο δυσάρεστο παρελθόν και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον",

Ο δολοφονημένος ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν "πληροφοριοδότης της CIΑ"

Ο δολοφονημένος ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν "πληροφοριοδότης της CIΑ"

Νέες πληροφορίες για τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος δολοφονήθηκε τη 13η Φεβρουαρίου 2017 στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, φέρνει στο φως η Wall Street Journal.

Η ιστορική συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ-Ουν

Τραμπ: Εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στον Κιμ Γιονγκ Ουν

"Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μερικά μικρά όπλα, κάτι που αναστάτωσε κάποιους από τους ανθρώπους μου και άλλους, αλλά όχι εμένα. Έχω εμπιστοσύνη ότι ο πρόεδρος Κιμ θα τηρήσει την υπόσχεση που μου έκανε" ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter.

President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un take a walk after their first meeting at the Sofitel Legend Metropole Hanoi hotel, Thursday, Feb. 28, 2019, in Hanoi. (AP Photo/Evan Vucci)

Ανεβαίνουν οι τόνοι: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν πλοίο της Β. Κορέας

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προχώρησε στην κατάσχεση ενός εκ των μεγαλύτερων φορτηγών πλοίων που ανήκει στη Β. Κορέα καθώς παραβίασε τις διεθνείς κυρώσεις για διακίνηση κάρβουνου.

Η δοκιμή από τη Β. Κορέα πυραυλικών συστημάτων στη τηλεόραση της Ν. Κορέας

Νέες πυραυλικές δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα

Οι δοκιμές των εκτοξευτήρων πυραύλων πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν και στόχος ήταν να ελεγχθούν οι επιχειρησιακές ικανότητες και η ακρίβεια βολής τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Κιμ Γιονγκ- Ουν

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πολλούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για «ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα», αν δεν αλλάξουν στάση ως το τέλος του έτους. Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 70 με 200 χιλιομέτρων πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας.