Β. Κορέα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι του Καεσόνγκ

Β. Κορέα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι του Καεσόνγκ
© GETTY IMAGES

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Φωτογραφίες από την αποχώρηση εργαζομένων της Ν. Κορέας από την Καεσόνγκ

Tην απόφαση να αποσύρει τους εναπομείναντες εργαζομένους της από το βιομηχανικό συγκρότημα του Καεσόνγκ έλαβε η Νότια Κορέα, μετά την απόρριψη της Πιονγκγιάνγκ να προσέλθει σε διάλογο.

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τους τελευταίους 175 εργαζόμενους να φεύγουν από την περιοχή. Στα αυτοκίνητά τους υπήρχαν στοιβαγμένα τα υπάρχοντα τους πράγμα που δείχνει ότι και οι ίδιοι αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της κυβέρνησής.

Η Νότια Κορέα έδωσε την περασμένη  Παρασκευή διορία 24 ωρών στο βορειοκορεατικό καθεστώς για να αποδεχτεί την πρόταση, αλλιώς θα λάμβανε "σημαντικά μέτρα".

Νωρίτερα η Βόρεια Κορέα απέρριψε την πρόταση της Νότιας Κορέας για διάλογο σχετικά με τις διακορεατικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Καεσόνγκ, που έκλεισε στις 3 Απριλίου η Πιονγκγιάνγκ.

Η Πιονγκγιάνγκ απαγόρευσε στους Νοτιοκορεάτες την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Καεσόνγκ, που βρίσκεται στο βορειοκορεατικό έδαφος περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών και απέσυρε τους 53.000 εργαζόμενους της σε αυτό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

SHARE:

24Media Network