Β.Κορέα: Συνελήφθη και απελάθηκε ο ανταποκριτής του BBC για απρεπή παρουσίαση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Β.Κορέα: Συνελήφθη και απελάθηκε ο ανταποκριτής του BBC για απρεπή παρουσίαση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι αρχές της Β.Κορέας συνέλαβαν τον ανταποκριτή του BBC. Ανακρίθηκε για οκτώ ώρες, απελάθηκε και του απαγορεύτηκε δια παντός η είσοδος στη χώρα

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας, συνέλαβαν δημοσιογράφο του BBC για τον τρόπο που έκανε ρεπορτάζ στη χώρα, ενώ αναμένεται η απέλασή του, σύμφωνα με σημερινές αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Ο ανταποκριτής του BBC απελάθηκε από τη χώρα, εξαιτίας των φραστικών επιθέσεών του στο σύστημα της Βόρειας Κορέας, αλλά και της μη αντικειμενικής κάλυψης του ρεπορτάζ του, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Εθνικής Επιτροπής Ειρήνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι έχει απαγορευτεί δια παντός, η είσοδος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στη Βόρεια Κορέα.

Πρόκειται για το δημοσιογράφο Ρούπερτ Γουινγκφίλντ-Χέις, που είχε μεταβεί μαζί με μία παραγωγό και έναν βιντεολήπτη στη Βόρεια Κορέα, ενώ η σύλληψη έγινε την Παρασκευή, πριν από την αναχώρηση από τη χώρα.

Ο δημοσιογράφος ανακρίθηκε για οκτώ ώρες από αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να υπογράψει δήλωση.

Ο ίδιος και τα μέλη του συνεργείου οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με το BBC, ενώ η αναφερόμενη ομάδα βρέθηκε στη Βόρεια Κορέα πριν από το κεντρικό συνέδριο του Εργατικού Κόμματος συνοδεύοντας ομάδα ερευνητών που πραγματοποιούσε επίσκεψη εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετά από 36χρόνια: Ο Κιμ συγκάλεσε συνέδριο στη Β. Κορέα

SHARE:

24Media Network