Βαριές σκιές πάνω από τη συνάντηση Τραμπ - Μέι

Συνάντηση Ντ. Τραμπ - Τ. Μέι
Συνάντηση Ντ. Τραμπ - Τ. Μέι AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας επιχείρησαν στη συνάντησή του να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιας επίσκεψης που δεν θύμιζε σε τίποτε τις ιστορικά εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών.

Σε ένα μάλλον άβολο κλίμα πραγματοποιείται η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, με το Brexit να αποδεικνύεται "αγκάθι" στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες μοιάζουν να μη διανύουν την καλύτερη περίοδο, παρά τις προσπάθειες και των δύο να πείσουν περί του αντιθέτου σε μία επίσκεψη που δεν θυμίζει σε τίποτε τις αντίστοιχες παλαιότερων προέδρων των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως θα συζητήσει σήμερα με τη Τερέζα Μέι εμπορικά και στρατιωτικά ζητήματα και πρόσθεσε πως η σχέση τους είναι πολύ ισχυρή.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης πως ο ίδιος και η Μέι «ουδέποτε είχαν αναπτύξει καλύτερη σχέση» απ' ό,τι αυτή που ανέπτυξαν στη διάρκεια του χθεσινού δείπνου τους.

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Sun πως το σχέδιο της Μέι για το Brexit πιθανόν εξάλειψε τις πιθανότητες να συναφθεί μια αμερικανο-βρετανική εμπορική συμφωνία και είχε προσθέσει πως πιστεύει ότι ο εσωκομματικός αντίπαλος της Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον, θα ήταν «ένας σπουδαίος πρωθυπουργός».

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε από την πλευρά της πως η πρωθυπουργός έχει καλή σχέση με τον Τραμπ και είναι πεπεισμένη πως μπορεί να συναφθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

«Το εμπόριο είναι ένα από τα κορυφαία θέματα των σημερινών συνομιλιών ανάμεσα στον πρόεδρο και την πρωθυπουργό και ... είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να κάνουμε μια καλή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους. «Η πρωθυπουργός έχει καλή σχέση με τον πρόεδρο», πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πετάει, πετάει: Το μπαλόνι με το μωρό - Τραμπ πάνω από το βρετανικό κοινοβούλιο

Οι τσαμπουκάδες Τραμπ που έτριξαν τα θεμέλια του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ άναψε πράσινο φως για τα τουρκικά F-35 - Αντιδρούν ομογενειακές οργανώσεις

ADVERTISING

SHARE: