Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης: Δείτε πως βασανίζουν τους τάρανδους λίγο πριν τις γιορτές

Ο τάρανδος του Άγιου Βασίλη όταν... δεν είναι Χριστούγεννα

Μικροί και μεγάλοι θα σπεύσουν να φωτογραφηθούν μαζί τους αφού συνθέτουν και αυτοί το τέλειο ντεκόρ για ονειρεμένα Χριστούγεννα. Τον υπόλοιπο χρόνοι όμως, οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη βιώνουν μαρτυρικές καταστάσεις σε φάρμες στη Βρετανία.

Κλωτσιές, κακομεταχείριση και πείνα! Αυτό είναι το τρίπτυχο γύρω από το οποίο κινείται η ζωή των ταράνδων στις βρετανικές φάρμες, από τη στιγμή που θα τους "μαζέψουν" από θεματικά πάρκα και εμπορικά κέντρα μόλις περάσουν οι γιορτές και μέχρι να αρχίσουν εκ νέου να τους "καλλωπίζουν" για τα επόμενα Χριστούγεννα... Οι εικόνες είναι μεν σκληρές, αλλά αληθινές και μιλούν από μόνες τους.

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βρετανία τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η φιλοζωική εταιρεία Animal Aid. Σε αυτά έχει καταγραφεί ξεκάθαρα η κακοποίηση και η μαρτυρική ρουτίνα που βιώνουν τα ζώα όταν δεν είναι "χρήσιμα" στους ανθρώπους, σε τρεις τουλάχιστον βρετανικές φάρμες.

Τα βίντεο, σύμφωνα με την οργάνωση, έχουν τραβηχτεί το 2017 και το 2018.

ADVERTISING

Σε ένα από αυτά, που αναφέρεται ότι τραβήχτηκε σε φάρμα ταράνδων στο Κεν έχει καταγραφεί εργαζόμενος να κλωτσάει και να δέρνει τους ταράνδους, ενώ σε άλλες λήψεις τα ζώα είναι τόσο πεινασμένα που διακρίνονται εμφανώς τα πλευρά τους κάτω από τη σάρκα τους, ενώ έχουν χάσει ακόμη και μέρος από το τρίχωμα τους (ένδειξη τόσο της κακοποίησης όσο και του στρες που υφίστανται).

Όσο και φαίνεται απίστευτο, οι τάρανδοι είναι μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη "μπίζνα". Την περίοδο 2014-2017 η Βρετανία εισήγαγε 571 τάρανδους από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, με αποκλειστικό σκοπό τη... χριστουγεννιάτικη ψυχαγωγία των Βρετανών.

Η Animal Aid υπενθυμίζει ότι οι τάρανδοι είναι μεν άγριο, αλλά αγαθό ζώο. Δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο και καλούν τους Βρετανούς όσο κι αν τους είναι δύσκολο να σταματήσουν να στηρίζουν τέτοια Χριστουγεννιάτικα θεάματα που τελικά μόνο κακό κάνουν στα όμορφα αυτά ζώα.

Όσο για τα βίντεο της ντροπής έχουν ήδη δοθεί στις αρχές από τις οποίες και η οργάνωση υπογραμμίζει ότι περιμένει άμεση κινητοποίηση.

SHARE:

24Media Network