Βασιλιάς Κάρολος: Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο – Πότε θα συναντήσει τον πατέρα του

Διαβάζεται σε 2'
O πρίγκιπας Χάρι
O πρίγκιπας Χάρι AP

Στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο πρίγκιπας Χάρι μετά την ανακοίνωση του Παλατιού πως ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ διαγνώστηκε με καρκίνο.

Διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να επισκέπτεται το Λονδίνο μέσα στις επόμενες ημέρες και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, ο πρίγκιπας Χάρι “πέταξε” για το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον πατέρα του.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο πρίγκιπας Χάρι προσγειώθηκε πτήση της British Airways στο αεροδρόμιο του Χίθροου και όπως αναμενόταν, δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους, πρίγκιπα Άρτσι και πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο δούκας του Σάσεξ θα επισκεφθεί τον πατέρα του στην αγαπημένη κατοικία του στο Λονδίνο, στο Clarence House, που εδώ και λίγη ώρα καταφθάνουν πακέτα και λουλούδια στην πίσω είσοδο.

Αυτοκινητοπομπή που πιστεύεται ότι μεταφέρει τον πρίγκιπα Χάρι φτάνει στο Clarence House στο Λονδίνο
Αυτοκινητοπομπή που πιστεύεται ότι μεταφέρει τον πρίγκιπα Χάρι φτάνει στο Clarence House στο Λονδίνο 2024 Kin Cheung/AP Photo

Το ότι ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα, βρίσκεται στο Λονδίνο δεν σημαίνει ότι θα συναντηθεί και με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BBC, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση των αδελφών όσο ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται πως ο Κάρολος ενημέρωσε προσωπικά και τους δύο γιους του για τη διάγνωσή του.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, μίλησε στο BBC Radio 5 Live και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η διάγνωση έγινε νωρίς, τονίζοντας πως οι κανονικές επικοινωνίες μεταξύ του μονάρχη και του Νο 10 συνεχίζονται κανονικά.

Άλλωστε, αν και θα διακόψει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο Βασιλιάς θα συνεχίσει τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των γραφειοκρατών και των ιδιωτικών συναντήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα