Βασιλιάς Κάρολος: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση

Διαβάζεται σε 2'
Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα
Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα AP Photo/Alberto Pezzali

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Βασιλιάς Κάρολος, μετά την επέμβαση για υπερπλασία προστάτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος σήμερα Δευτέρα 29/1, πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη.

Φωτογραφίες τον δείχνουν να εξέρχεται χαμογελαστός και ευδιάθετος. Στο πλευρό του βρίσκεται η βασίλισσα Καμίλα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος
Ο Βασιλιάς Κάρολος AP Photo/Alberto Pezzali

Ο Κάρολος υποβλήθηκε το Σάββατο 27/1, σε προγραμματισμένη θεραπεία για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, στο ίδιο νοσοκομείο, όπου η Κέιτ Μίντλετον νοσηλεύτηκε μετά την επέμβαση στην κοιλιά.

«Ο μεγαλειότατος θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις θερμές ευχές τους την τελευταία εβδομάδα και είναι χαρούμενος καθώς έμαθε ότι η διάγνωσή του έχει έναν θετικό αντίκτυπο στη δημόσια ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας», επισήμανε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε μια ανακοίνωση.

Η κρατική Αρχή Εθνικής Υγείας (National Health Service- NHS) ανέφερε πως καταγράφηκε αύξηση 1.000% των επισκέψεων στον ιστότοπό της, όπου δίνονται συμβουλές για την υπερπλασία του προστάτη αφότου αποκαλύφθηκε η διάγνωση του Καρόλου.

Η πριγκίπισσα Κέιτ, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του διαδόχου του θρόνου, υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά, η οποία πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία» στις 16 Ιανουαρίου. Η 42χρονη πριγκίπισσα, άκρως δημοφιλής, ανέστειλε τις δημόσιες υποχρεώσεις της έως το Πάσχα.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, ο βασιλιάς την επισκέφθηκε προτού υποβληθεί στην επέμβαση για τον προστάτη.

Νωρίτερα τη Δευτέρα και η πριγκίπισσα της Ουαλίας πήρε εξιτήριο από το ίδιο νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα