Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο μήνυμα μετά την αποκάλυψη της ασθένειάς του

Διαβάζεται σε 3'
Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο μήνυμα μετά την αποκάλυψη της ασθένειάς του
O βασιλιάς Κάρολος AP Yoan Valat

Με επιστολή του ο βασιλιάς Κάρολος ευχαριστεί για τα μηνύματα ανάρρωσης μετά την αποκάλυψη της διάγνωσής του με καρκίνο. Δεύτερη δημόσια εμφάνιση σήμερα.

Εγκάρδια επιστολή με θερμές ευχαριστίες σε όλους για τα μηνύματα ανάρρωσης που του στέλνουν, δημοσίευσε ο βασιλιάς Κάρολος.

Ο βασιλιάς, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εξέφρασε τις “πιο θερμές ευχαριστίες” του στα μέλη του κοινού που του έστειλαν μηνύματα υποστήριξης μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης του καρκίνου του.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την είδηση την περασμένη Δευτέρα, ο Κάρολος δήλωσε ότι “τέτοιες ευγενικές σκέψεις αποτελούν τη μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση”.

Ο Κάρολος περνάει το χρόνο του στο Sandringham μετά τη διάγνωσή του, με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα, να λέει ότι ο βασιλιάς τα πηγαίνει “εξαιρετικά καλά υπό αυτές τις συνθήκες”.

Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς Κάρολος παρέστη σήμερα στην κυριακάτικη λειτουργία στον ναό St Mary Magdalene στο Σάντρινγκχαμ (ανατολική Αγγλία), μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, ο Κάρολος χαιρέτισε τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες. Είναι η δεύτερη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές της εβδομάδας.

Να θυμίσουμε ότι το παλάτι δεν επιβεβαίωσε τον τύπο του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε ο βασιλιάς, αλλά γίνεται κατανοητό ότι δεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Ο Κάρολος έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντα, αλλά συνεχίζει τα συνταγματικά καθήκοντα μελετώντας καθημερινά τα κόκκινα κουτιά με τα κρατικά έγγραφα. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επιστροφή του βασιλιά σε πλήρη δημόσια καθήκοντα.

Εν τω μεταξύ έρευνα της Μέιλ αποκάλυψε ψεύτικα βιβλία γραμμένα από τεχνητή νοημοσύνη που πωλούνται στο Άμαζον με ισχυρισμούς για την κατάσταση του βασιλιά Καρολου.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αντέδρασαν χθες το βράδυ οργισμένα για την πώληση ψεύτικων βιβλίων σχετικά με τη διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά που γράφτηκαν με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, το Παλάτι κατακεραύνωσε την πώληση των βιβλίων που δημιουργούνται από υπολογιστή και διατυπώνουν ψευδείς ισχυρισμούς για την υγεία του βασιλιά, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι του εξετάζουν προσεκτικά το θέμα.

Τα βιβλία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ζωντανές περιγραφές της στιγμής που ο βασιλιάς έμαθε ότι είχε καρκίνο, ισχυριζόμενος ότι ένιωσε “φόβο, θυμό και απόγνωση”.

Λεπτομέρειες για μια επέμβαση αφαίρεσης ενός “όγκου” και την “κόπωση” του Καρόλου μετά από χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

Πώς ο βασιλιάς διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, τον οποίο το παλάτι χρησιμοποίησε ως “περίτεχνο κόλπο δημοσίων σχέσεων”.

Ισχυρισμοί από βασιλικό εσωτερικό πρόσωπο ότι ο Κάρολος έχει καρκίνο του προστάτη με “μέτριο κίνδυνο” εξάπλωσης.

Πώς ένα “ανεξήγητο ατύχημα” οδήγησε τον βασιλιά στο νοσοκομείο “μόλις λίγους μήνες” μετά τη στέψη του.

“Κάθε τέτοιος τίτλος που κάνει εικασίες σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία της Αυτού Μεγαλειότητας είναι παρεμβατικός, αναίσθητος και γεμάτος ανακρίβειες. Η νομική μας ομάδα θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα», δήλωσε το Παλάτι στην εφημερίδα Μέιλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα