Βαθιά απογοητευμένη η Μέι για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ

Βαθιά απογοητευμένη η Μέι για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ap

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η πρωθυπουργός της Βρετανίας την απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε σήμερα την βαθιά της απογοήτευση για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την ΕΕ.

«Είμαι βαθιά απογοητευμένη για αυτή την αδικαιολόγητη απόφαση», τόνισε με ανακοίνωσή της.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξαιρούνται μονίμως από δασμούς και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε τους εργαζόμενους μας και τις βιομηχανίες μας», πρόσθεσε.

Οι βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου της Βρετανίας είναι τεράστιας σημασίας για το ΗΒ, τόνισε, σημειώνοντας ότι επίσης συνεισφέρουν στην αμερικανική βιομηχανία, όπως σε σχέδια της αμυντικού τομέα που στηρίζει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την ΕΕ, ωθώντας την παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου την ώρα μάλιστα που διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G7.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αίτημα για διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα των δασμών που επέβαλε η Ουάσινγκτον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα