Βελιγράδι: Αυτός είναι ο 14χρονος που σκότωσε εννέα άτομα – Προσχεδίαζε την επίθεση ένα μήνα

Βελιγράδι: Αυτός είναι ο 14χρονος που σκότωσε εννέα άτομα – Προσχεδίαζε την επίθεση ένα μήνα
Εννέα νεκροί από επίθεση ενόπλου σε σχολείο στο Βελιγράδι Oliver Bunic/AFP

Τα στοιχεία του 14χρονου που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Βελιγράδι και σκότωσε οκτώ μαθητές ήρθαν στη δημοσιότητα. Το υπόβαθρο του μακελάρη, το σχέδιο της επίθεσης και οι σοκαριστικές μαρτυρίες από το τραγικό σημείο.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 14χρονου που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ μαθητές και ο φύλακας στον προαύλιο χώρο.

Πρόκειται για τον 14χρονο Κόστα Κετσμάνοβιτς ο οποίος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμαθητών του, ήταν πολύ καλός μαθητής και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στο παρελθόν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς του είναι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας και ο πατέρας του -ο οποίος και συνελήφθη- είναι γνωστός ακτινολόγος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αγόρι, μαθητής πρώτης γυμνασίου, χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα του για να ανοίξει πυρ εναντίον συμμαθητών του αλλά και δασκάλων.

Μάλιστα, στην αίθουσα όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, εντοπίστηκε και μία τσάντα με εύφλεκτο υγρό.

Εννέα νεκροί από επίθεση ενόπλου σε σχολείο στο Βελιγράδι AP Photo/Milos Miskov

Η λίστα με τα ονόματα και η επίθεση που σχεδίαζε ένα μήνα

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το τραγικό περιστατικό, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Βελιγραδίου αποκάλυψε για τον 14χρονο ότι είχε φτιάξει και σχετική λίστα με τα ονόματα των παιδιών που σχεδίαζε να σκοτώσει.

Μάλιστα, ανέφερε για τον ανήλικο δράστη ότι σχεδίαζε την επίθεση τουλάχιστον επί ένα μήνα.

“Ξάπλωσα δίπλα στον νεκρό συμμαθητή μου”

Σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες που μεταφέρει η Blic, αμέσως μετά τον φύλακα, ο μαθητής πρώτα πυροβόλησε δύο κορίτσια. Το ένα το πυροβόλησε απευθείας στο κεφάλι. Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, η κατάστασή της είναι σοβαρή και οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή της. Η δεύτερη μαθήτρια έφερε τραύματα από πυροβολισμό στα πόδια”.

Άλλος μαθητής δήλωσε: “”Ξάπλωσα δίπλα στον νεκρό φίλο μου. Κι εγώ προσποιήθηκα τον νεκρό. Έτσι σώθηκα”.

Η δασκάλα ιστορίας δέχτηκε πυροβολισμό στον λαιμό.

Συνολικά 12 παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τα οκτώ υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Εννέα νεκροί από επίθεση ενόπλου σε σχολείο στο Βελιγράδι Darko Vojinovic/AP Photo

“Μαθήτριες με αίμα στις μπλούζες και ουρλιαχτά”

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών του σχολείου, είπε ότι η κόρη του βρισκόταν μέσα στην τάξη όταν ο έφηβος άνοιξε πυρ.

“Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι)…πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και έπειτα ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως“, είπε ο Μιλόσεβιτς στο δίκτυο N1.

Ο Μίλαν Νεντέλτζκοβιτς, ο δήμαρχος της συνοικίας Βρατσάρ στο κεντρικό Βελιγράδι όπου βρίσκεται το σχολείο, είπε ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή της δασκάλας.

“Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι (ο φερόμενος δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα”, πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά την επίθεση.

Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς”, είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα