Βενετία: Η στιγμή της πτώσης του λεωφορείου από γέφυρα – Βίντεο ντοκουμέντο

Διαβάζεται σε 2'
Δυστύχημα μετά από πτώση λεωφορείου από γέφυρα έξω από την Βενετία
Δυστύχημα μετά από πτώση λεωφορείου από γέφυρα έξω από την Βενετία AP

Σοκαριστικό βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από τη στιγμή της πτώσης λεωφορείου από γέφυρα, που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Συγκλονισμένη είναι η Ιταλία από το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (3/10) μετά από πτώση λεωφορείου από γέφυρα στο Μέσε, έξω από τη Βενετία.

Λίγα λεπτά πριν, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης του λεωφορείου στην υπερυψωμένη διάβαση Rizzardi, από ύψος 30 μέτρων.

Κατά την πτώση του λεωφορείου και την πυρκαγιά που ξέσπασε στη συνέχεια, έχασαν την ζωή τους 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά ενώ 15 ακόμη τραυματίστηκαν, αρκετοί από τους οποίους σοβαρά.

Οι νεκροί ήταν Ουκρανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Κροάτες τουρίστες, οι οποίοι επέστρεφαν σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα, λίγο έξω από την Βενετία. Σήμερα το πρωί, η εισαγγελία της πόλης -στην οποία σήμερα κηρύχθηκε πένθος- ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του φοβερού αυτού δυστυχήματος. Για να εξακριβωθεί αν ήταν βλάβη του οχήματος ή ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού αυτό που προκάλεσε την πτώση του πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές του Μέστρε.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, ο οδηγός (ένας Ιταλός 40 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του) δεν φαίνεται να προσπάθησε να πατήσει φρένο, όσο το λεωφορείο βρισκόταν πάνω στην οδογέφυρα.

Το υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Πολλοί επιβάτες βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, μαζί με πάνω από σαράντα ασθενοφόρα των πρώτων βοηθειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα