Βενετία: Λύθηκε το μυστήριο – Τι ήταν αυτό που έκανε πράσινο το νερό στο Μεγάλο Κανάλι

Βενετία: Λύθηκε το μυστήριο – Τι ήταν αυτό που έκανε πράσινο το νερό στο Μεγάλο Κανάλι
Το νερό στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας έγινε πράσινο AP Photo/Luigi Costantini

Η ουσία φλουορεσκεΐνη ευθύνεται τελικά για το ασυνήθιστο πράσινο φλούο χρώμα που πήραν τα νερά στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας. Ο λόγος που χρησιμοποιείται.

Την αιτία που προκάλεσε την εντυπωσιακή μεταμόρφωση ενός τμήματος του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας σε φλούο πράσινο χρώμα εντόπισαν οι τοπικές αρχές, λύνοντας έτσι το “μυστήριο” των δύο τελευταίων ημερών.

Το ασυνήθιστο αυτό χρώμα οφειλόταν τελικά στη φλουορεσκεΐνη, μια μη τοξική ουσία που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των δικτύων αποχέτευσης, όπως κατέληξαν οι τοπικές αρχές σύμφωνα με τον Guardian.

Οι κάτοικοι παρατήρησαν την Κυριακή (28/5) ότι ένα τμήμα του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας μετατράπηκε σε φωτεινό πράσινο την Κυριακή, γεγονός που ώθησε την αστυνομία να διεξάγει έρευνα εν μέσω εικασιών ότι θα μπορούσε να πρόκειται για παρέμβαση ακτιβιστών για το περιβάλλον.

Η Βενετία AP

Όμως η ανάλυση έδειξε “την παρουσία φλουορεσκεΐνης στα δείγματα που ελήφθησαν”, σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία για την πρόληψη και την προστασία του περιβάλλοντος του Βένετο (Arpav).

Τα αποτελέσματα “δεν έδειξαν την παρουσία τοξικών στοιχείων στα δείγματα που αναλύθηκαν”, δήλωσε η Arpav, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση της ουσίας.

Η αλλαγή του χρώματος που παρατηρήθηκε από τους κατοίκους προκάλεσε εντύπωση, με την αστυνομία να εξετάζει αν η εξέλιξη της Κυριακής θα μπορούσε να αποτελεί διαμαρτυρία ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Nuova Venezia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι γίνεται πράσινο.

Το 1968, ο Αργεντινός καλλιτέχνης Nicolás García Uriburu έβαψε τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα με μια φθορίζουσα χρωστική κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε της Βενετίας, σε ένα κόλπο για την προώθηση της οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα