Βενεζουέλα: Καλπάζει η φτώχεια και η διατροφική ανασφάλεια

Φωτό αρχείο: Συγκέντρωση σε Βενεζουέλα
Φωτό αρχείο: Συγκέντρωση σε Βενεζουέλα AP

Ασχέτων των αιτίων που την προκαλούν, η φτώχεια στη Βενεζουέλα καλπάζει όπως βεβαιώνει μελέτη τοπικών πανεπιστημίων.

Η διατροφική ανασφάλεια πλήττει πλέον το 80% των νοικοκυριών στο Καράκας, καθώς η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή οικονομική κρίση, με υπερπληθωρισμό και ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με μια μελέτη των τριών μεγαλύτερων πανεπιστημίων της χώρας.

"Τα τρία τελευταία χρόνια η φτώχεια, σε όλες τις μορφές της, αυξήθηκε κατά 10% και το 2018 αφορούσε τα μισά νοικοκυριά (51%) ενώ η διατροφική ανασφάλεια απειλεί το 80% επειδή δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν τρόφιμα", ανέφερε η Ανίτσα Φρέιτες, εκ των συγγραφέων αυτής της "μελέτης για τις συνθήκες ζωής" στη Βενεζουέλα.

Την έρευνα αυτή παρουσίασαν από κοινού το Καθολικό Πανεπιστήμιο Αντρές Μπέλο, το Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας και το Πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολίβαρ. Όσον αφορά την εκπαίδευση, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, μόνο τα μισά παιδιά και οι έφηβοι πηγαίνουν τακτικά στο σχολείο.

Κάποιες από τις αιτίες της αποχής από τα μαθήματα είναι η έλλειψη νερού (28%) και φαγητού (22%), η έλλειψη μέσων μεταφοράς (17%), ηλεκτρικού ρεύματος (15%) και η μη παροχή τροφής στο σχολείο (13%). Το 23% των νοικοκυριών δεν έχει τρεχούμενο νερό και στο 25% γίνονται πολύ συχνά πολύωρες διακοπές.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα
SHARE: