Βερολίνο: Η ρώσικη συνθήκη με τη Νότια Οσετία αποτελεί απειλή για την Γεωργία

Βερολίνο: Η ρώσικη συνθήκη με τη Νότια Οσετία αποτελεί απειλή για την Γεωργία

Το Βερολίνο προχώρησε σε καταγγελία της ρωσικής συνθήκη με την Νότια Οσετία, καθώς θεωρεί ότι απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας

Η γερμανική κυβέρνηση κατήγγειλε σήμερα την νέα συνθήκη που συνήψε η Ρωσία με την αποσχισθείσα από τη Γεωργία περιοχή της Νότιας Οσετίας λέγοντας ότι αυτή συνιστά απειλή προς την εθνική κυριαρχία της Γεωργίας και κινδυνεύει να ενισχύσει τους φόβους του Τμπιλίσι ότι η Μόσχα αποσκοπεί στην προσάρτηση του εδάφους του.

"Με αυτή την συνθήκη η Ρωσία για μία ακόμη φορά θέτει αμφιβολίες ως προς την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Γεωργίας", δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτζ.

"Η Μόσχα αντιστέκεται με αυτό τον τρόπο στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τον ειρηνικό τερματισμό της σύγκρουσης με την Αμπχαζία και την Νότια Οσετία στο πλαίσιο των συνομιλιών της Γενεύης", είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι η συνθήκη ενισχύει τους φόβους της Γεωργίας για "υφέρπουσα προσάρτηση".

Πριν από δύο μέρες, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η νέα συνθήκη "παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, τις αρχές του ΟΑΣΕ και τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ρωσίας".

"Αυτή η λεγόμενη συνθήκη είναι μια ακόμα κίνηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία που δυσχεραίνει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή", είπε ακόμη ο Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία αυτή.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network