Βγαίνει μπροστά ο Ιμάμογλου: Η πρώτη μάχη με τον Ερντογάν

Βγαίνει μπροστά ο Ιμάμογλου: Η πρώτη μάχη με τον Ερντογάν
O Eκρέμ Ιμάμογλου AP

Το πρώτο αίμα: Η πρώτη αντιπαράθεση μεταξύ του Εκρέμ Ιμάμογλου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι γεγονός.

H πρώτη ουσιαστική αναμέτρηση μεταξύ του Εκρέμ Ιμάμογλου (από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης) και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι προ των πυλών.

Ο Ιμάμογλου εξέφρασε δημοσίως τις έντονες αντιρρήσεις του στην έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συναντήθηκε για το νέο φαραωνικό έργο του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη που δεν είναι άλλο από το Kanal Istanbul, τη διώρυγα που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Ο δήμαρχος, που εξελέγη μετά από διπλή εκλογική δοκιμασία κόντρα στον υποψήφιο του Ερντογάν τον προηγούμενο Απρίλιο, πιστεύει ότι το εν λόγω έργο θα προσελκύσει κόσμο που η ήδη επιβαρυμένη πόλη δεν θα μπορέσει ποτέ να εξυπηρετήσει.

Ισχυρίζεται δε ότι προστατεύει με τον τρόπο του τα δικαιώματα των 16 εκατομμυρίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης αλλά και γενικότερα των πολιτών της Τουρκίας.

Δηλώνει, επίσης, ότι είναι απαράδεκτο η έκθεση να συντάσσεται χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι εκτιμήσεις των ακαδημαϊκών αλλά και των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η αντιπαράθεση αυτή είναι ουσιαστικά ένα πρελούδιο γι’ αυτό που θα επακολουθήσει την επόμενη τετραετία. Στην Τουρκία άλλωστε δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ιμάμογλου θα είναι ο υποψήφιος των Κεμαλικών για την προεδρία κόντρα στον Ερντογάν επιχειρώντας να σπάσει την κυριαρχία του “σουλτάνου” που ξεκίνησε το 2002.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα