Βγαίνουν οι σκαλωσιές μετά από 40 χρόνια από το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών

Βγαίνουν οι σκαλωσιές μετά από 40 χρόνια από το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών
Βγαίνουν οι σκαλωσιές μετά από 40 χρόνια από το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών AP

Το νεοκλασικό κτίριο θα υποβληθεί επιτέλους σε ανακαίνιση κόστους 100 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Καλυμμένο με σκαλωσιές για περίπου 40 χρόνια το Παλάτι της Δικαιοσύνης των Βρυξελλών θα υποβληθεί επιτέλους σε ανακαίνιση συνολικού κόστους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Η κατασκευή ενός από τα εμβληματικά κτίρια της βελγικής πρωτεύουσας, του νεοκλασικού αυτού μεγάρου, το οποίο κοσμούν ένα άγαλμα του Ρωμαίου πολιτικού Κικέρωνα και ένας θόλος ύψους 104 μέτρων, ολοκληρώθηκε το 1883.

Η έκτασή του είναι 26.000 τμ και το κτίριο ανακατασκευάστηκε αφού κάηκε ολοσχερώς από τους Ναζί το 1944. Το σύστημα θέρμανσης και ηλεκτροδότησής του θα αναβαθμιστεί ενώ θα αποκατασταθούν οι τοίχοι του και η πλακόστρωσή του.

Επιπλέον, ένα νέο σύστημα ασφαλείας θα εγκατασταθεί στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Το νεοκλασικό κτίριο θα παραμείνει λειτουργικό στη διάρκεια των εργασιών και οι μεταλλικές μπάρες αναμένεται να απομακρυνθούν από το δικαστήριο μέχρι το 2022.

“Η ανακαίνιση χρειάζεται πολύ χρόνο. Είναι ένα μεγάλο κτίριο”, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντερμπορχτ, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που έχει αναλάβει τις εργασίες.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως το 2030 λόγω του προστατευόμενου καθεστώτος του κτιρίου. Πριν από την έναρξη των εργασιών, η υπηρεσία θα χρειαστεί να υποβάλει σχέδια προς έγκριση στην επιτροπή μνημείων των Βρυξελλών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα