"Βγήκαν λάδι" Αμερικάνοι πεζοναύτες

"Βγήκαν λάδι" Αμερικάνοι πεζοναύτες

Δεν αντιμετωπίζουν πειθαρχικές κυρώσεις Πεζοναύτες που πόζαραν πλάι σε ναζιστικό σύμβολο στο Αφγανιστάν

Τα μέλη μιας ομάδας Πεζοναυτών που πόζαραν πλάι σε μια σημαία με ένα σύμβολο των ναζί-για μια φωτογραφία που έχει γίνει πασίγνωστη μέσω του Διαδικτύου-δέχθηκαν επίπληξη αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον στην Καλιφόρνια.

Οι στρατιωτικές αρχές είχαν ενημερωθεί για το θέμα το Νοέμβριο του 2011, μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας η οποία είχε ληφθεί το Σεπτέμβριο του 2010 στο Διαδίκτυο.

"Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το ναζιστικό σύμβολο θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν συμμορφωνόταν προς τις αξίες του Σώματος Πεζοναυτών", ανέφερε ανακοίνωση της διοίκησης.

"Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση. Αλλά υπενθύμισε σε όλους τους Πεζοναύτες της μονάδας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η φωτογραφία απεικονίζει ελεύθερους σκοπευτές πλάι σε μια μπλε σημαία που γράφει SS στο ρουνικό αλφάβητο κάτω από την αστερόεσσα.

Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο άρχισε έρευνα για ένα βίντεο που απεικόνιζε Πεζοναύτες να ουρούν πάνω στις σορούς αφγανών ανταρτών. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα είχε χαρακτηρίσει την πράξη τους "'απόλυτα ελεεινή".

SHARE:

24Media Network